TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Sisak

Sisak- fejvédelem optimális megoldása a különböző veszélyforrások esetében.
A munkavédelmi sisak az emberi test legérzékenyebb részét kell hogy védje. A létfontosságú funkciókkal rendelkező agyat, az érzékeny arcot és a csontokat védelmezi a speciális védő sisak. A sisakok három különböző héj formában léteznek: egyenes (1), egyenes esőelvezetővel (2), valamint lehúzott nyakrésszel és esőelvezetővel (3).
Az ipari védősisakok termoplasztból vagy duroplasztból készülnek – különböző tulajdonságokkal és felhasználási területekkel az építőiparban, iparban, forró üzemekben és az elektronika területén.
Ebben a kategóriában különleges alakot képviselnek a mászósisakok, valamint fagyvédő sisakok. A védősisakokra vonatkozó alapvető szabványok az EN 397 (zuhanó tárgyak elleni ipari védősisakok) és az EN 812 (fejbeütés veszélye elleni fejvédők). Ezeknek megfelelően a sisakok sildjén megtalálható a gyártás időpontja (év/negyedév), mivel a várható élettartamot a gyártó tájékoztatásának megfelelően kell figyelembe venni, ami rendeltetésszerű használat és tárolás mellett a nagy szilárdságú HD polietilén és ABS (akrilonitril-butadién-sztirol) anyagú eszközöknél általában három év, hétezer munkaóra.
A védősisakok átlagos élettartamát több tényező is befolyásolhatja, mint például a hőmérsékleti viszonyok, a használat gyakorisága, mechanikai igénybevétel foka, fizikai és kémiai sérülések, napfény UV-sugárzása. Az erős ütés behatásának kitett eszközt akkor is le kell cserélni, ha azon nincsen látható sérülés.