TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Prohumin 5l

Prohumin 5l
Prohumin 5l
A Prohumin megállítja a talaj romlását, hosszútávon jó erőben tartja a kert immunrendszerét, Fulvósav tartalma méregtelenít, Huminsav tartalma azonnali energialöketet ad a növénynek.

Mi mindenre használható a Prohumin?
Talajjavításra füvesítés előtt: a földre permetezve. Feltölti humusztartalommal a talajt, segít a hozatott és régi földrétegeknek összekeveredni, tápanyagban dús életteret teremt a csírázó fűmagoknak, vagy a gyökeresedő gyepszőnyegnek.
Gyepszőnyeg telepítéskor: más biostimulátorokkal együtt stresszkezelésre, a gyepszőnyegre permetezve vagy locsolva.
Tápanyaghiányos területek kezelésére: ahol lemarad a fű a növekedésben, vagy sárga foltok jelennek meg a gyepen.
Talajuntság kezelésére: A növényvédelmi kezelések során nagy mennyiségű toxin és bomlástermék halmozódhat fel a talajban. Ezek gyökérméregként hatnak, semlegesítésük kulcsfontosságú lépés a kertfenntartás során.
Levéltrágyaként a gombás fertőzések elleni védekezések során: Fulvosav tartalma miatt a növények természetes védekezőképességét erősíti, segít a gombás fertőzések visszaszorításában.
Dísznövények ültetésénél: könnyen hasznosítható humusztartalma segít a növény számára az átültetéssel járó stresszt kezelni.
Fásításnál: szintén a stresszkezelésben, a gyökeresedés elősegítésében van jelentős szerepe a Prohuminnak.
Örökzöldek ápolására, tápanyag utánpótlására: Téves beidegződés, hogy az örökzöldeknek nincs szüksége tápanyagokra. A kimerült tartalékok feltöltésére kiválóan alkalmas a Prohumin, rövid idő alatt látványos fejlődés, vagy állapotjavulás érhető el a kúraszerű alkalmazásával a tuja- és fenyőfélék esetén is.
Konyhakerti talajjavításra: A palánták rendszeres beöntözésével a Prohuminnak köszönhetően zamatosabb, szebb termés érhető el.
Gyümölcsfák kezelésére: a Prohuminnak köszönhetően a fák gyökerei képesek megkötni és felvehető formában (kelatizálva) tartani a különböző tápanyagokat, nyomelemeket (pl. a P, Mg, Cu, Zn, S). Ebben az esetben is hozzájárul a fa ellenálló képességének növekedéséhez és az ízletesebb, és nagyobb termésátlaghoz.
Azonnali segítség probléma esetén a Prohuminnal
Prohumin megállítja a talaj romlását hosszútávon jó erőben tartja a kert immunrendszerét, Fulvósav tartalma méregtelenít, Huminsav tartalma azonnali energialöketet ad a növénynek.
Sárga foltosodás esetén: 10 liter vízhez 0,5 liter Prohumint kell keverni és alaposan be kell locsolni vele a foltos területet. Szükség esetén ismételhető a kezelés, és feltétlenül utána kell járni a probléma forrásának!
Örökzöldek sárgulása, barnulása esetén: Cserepes növényeknél 10 liter vízhez 1,5 dl Prohumint kell adni, majd bőségesen belocsolni a növényeket akár minden héten.
Díszcseréjék és örökzöldek esetén: 10 liter vízhez 0,5 liter Prohumint keverj, és ezt oszd el 2-3 növény között alaposan beiszapolva.
Tömörödött, humuszban szegény talajok esetén: 10 liter vízbe 1 liter Prohumint kell keverni, majd kipermetezni (300 nm-re elegendő). A talaj állapotától függően 3-5 ismétlés javasolt 1 hetes ciklusokban. Feltölti humusszal a talajt és segíti a mikrobiális aktivitást. Segíti a talajban a levegő-, víz- és tápanyag körforgást újraindítani, hogy a növények hozzá tudjanak férni az éltető elemekhez.
Igazán látványos eredményt összehangolt talajjavítással lehet elérni: a műtrágyák és vegyszerek elhagyásával, az organikus tápanyagok, a szerves trágyát tartalmazó talajjavítók és a talajélet támogató növény- és talajkondicionálók segítségével.
Rendszeres használata segít a növények és a talaj védekezőképességét fenntartani, ha pedig baj van gyors segítséget nyújt a túléléshez, amíg a probléma valós forrását megtalálod és kezeled. Egész évben használhatod, csak arra kell vigyáznod, hogy barna színe fog, ezért alaposan kell locsolni a keretet a használata után, hogy mielőbb bemosódjon teljesen a talajba.
3+1 érv a Prohumin mellett:
Humusztartalma intenzív növekedésre serkenti a növényeket, nagyobb gyökértömeget növesztenek és füvesítésnél lerövidül tőle a csírázási idő.
Fulvosav tartalma megköti a talajban a toxinokat, nehézfémeket, így azok nem jutnak be a növényekbe. A Prohumint mezőgazdasági alkalmazásra fejlesztették, évek óta bizonyít sokezer hektáron!
Rendszeres használatával a talaj vízmegtartó képessége is nő, kevésbé lesz aszályérzékeny a kert.
Stabil állagú, nem válik szét alkotóira, így nagyon könnyű dolgozni vele bármikor!
Prohumin használata, dózisa:
Permetezéshez: 10 liter vízbe 0,5l Prohumint kell önteni.
A gyengébb, ritkásabb részek kapjanak nagyobb adagot. A 10 liter kb. 250 - 300 nm-re elegendő. Ezzel a keverési aránnyal egész évben kezelheted a gyepállományt bármikor, de a kertápolási szezonban inkább az esti órákban használd,mert éjszaka a levélen felszívódva sok hatóanyag közvetlen hasznosul,majd a reggeli öntözéssel a talajra is jut belőle (támogatva a mikrobiomot). A Prohumin barna színű, és erősen fog, ezért a kertet a lemosódásáig nem javallott használni.
A foltok beöntözéséhez: 10 liter vízbe 0,5 l Prohumint kell önteni, és alaposan átitatni a problémás területen a talajt. 10 liternyi keverék kb. 3-4 négyzetméterre elengedő. Fagymentes (+5°C feletti), szép időben bármikor alkalmazható.

Telefonos szaktanácsadásért keressen minket bátran!

18 éve működő vállalkozás
Vásároljon közvetlenül a gyártótól!
Bankkártyás fizetés a futárnál is!
Saját autós kiszállítás
Várható szállítás :
2024.04.26
További adatok
Raktáron
15 945 Ft
Adatok
Márka
Prolansys
Azonosító
13783
EAN kód
5999539320008; 13783
Cikkszám
12429
Tömeg
5 kg/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek