TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Öntözőrendszer

Nincs ideje és kedve locsolni? Ápolt kertjének barátja lesz az jól átgondolt öntözőrendszere..


Milyen előnyei vannak egy jól összerakott öntözőrendszernek?   • vizet

  • időt

  • pénzt takarítunk meg, és a növényeink is hosszabb élettartamot kapnak. 


A jól beállított öntözőrendszer kisebb vízfogyasztással, optimális öntözősi idővel, gyorsabban és hatékonyabban juttatja el a vizet a növényekhez és a fűfelületre. A mai modern rendszerek már esőérzékelővel rendelkeznek, a wifi-s vezérlőnek köszönhetően bárhonnan irányíthatóak és ellenőrizhetőek. 

Hogyan kezdjünk neki az öntözőrendszer kiépítéséhez? Első a tervezés. Mit vegyünk figyelembe a tervezés során? A legfontosabb a a rendelkezésre álló víznyerési lehetőségek (kút, csatorna, víznyomás, stb.). Továbbá a terület adottságait, az ottani növényeket vagy tárgyakat is figyelembe kell vennünk.


Hogyan kezdjünk neki az öntözőrendszer kiépítéséhez?

A tervezés


Az öntözőrendszerek tervezése kulcsfontosságú ahhoz, hogy egy jól működő, valóban időt, pénzt és vizet megtakarító rendszert hozzunk létre.


A tervezés során figyelembe kell vennünk a terület adottságait, az azon elhelyezkedő növényeket és egyéb tárgyakat, valamint a rendelkezésre álló víznyerési lehetőségeket (kút, csatorna, víznyomás, stb.).


Cégünk vállalja családi házak kertjeinek, társasházak, valamint irodaházak közös zöldfelületeinek, sportpályák, egyéb nagyobb területek öntözőrendszereinek tervezését. A kész tervek mellé – márkafüggetlenségük miatt – javaslatot teszünk ár/értékarányban a legjobb anyagokra, így a terveinket anyagkiírásokkal együtt adjuk át ügyfeleinknek.


 Öntözőrendszerek telepítése


Az öntözőrendszerek telepítése a terület kitűzésével kezdődik. A tervek alapján kijelöljük a szórófejek, a szelepdoboz, a vezérlőpanel és az esőérzékelő helyét. Ezt követően indulhat a földmunka. Amennyiben kész gyep esetén telepítjük az öntözőrendszert, érdemes gyepfelszedővel felszedni és visszateríteni vagy gyepszőnyeggel pótolni a felszedett részeket. 


Nagykereskedésünkben megtalálható az öntözőrendszer telepítéséhez szükséges összes alapanyag és kiegészítő: vezérlők, esőérzékelők, idomok, szelepdobozok, kötőanyagok, szórófejek, nyomáscsökkentők, gombák, csövek, fittingek, szűrők, szivattyúk és szerszámok. 
Öntözőrendszerek téliesítése 


Az öntőzőrendszer téliesítése ürítőszelepekkel és kompresszoros kifújással történhet. A téliesítést évente csak egyszer kell elvégezni, a tartós fagyok beállta előtt. Ekkor sűrített levegőt előállított kompresszort csatlakoztatunk az öntözőrendszer gerinchálózatára.


A rendszert zónánként tudjuk vízteleníteni. Amikor az adott zóna szórófején már csak levegő jön ki, akkor lezárjuk a zónát, és lépünk a következőre.  


Figyeljünk arra, hogy a kompresszoron a nyomás ne menjen 4 bar fölé, mert az károsíthatja a szórófejeket.


Tavasszal, általában áprilisban megtörténhet a rendszer újraindítása.