TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Fenyőkéreg

Fenyőkéreg üzletágunkban egész évben, országos, rugalmas és gyors kiszállítással, állandó raktárkészlettel támogatjuk partnereinket.

Fenyőkérgünk 80 literes zsákban van, könnyen és gyorsan szállítható, pakolható. 


Mennyi fenyőkéregre lesz szükségem?

A szükséges mennyiséget alapvetően a terület nagysága határozza meg.

A kedvező hatások érdekében az ajánlott vastagság 5 cm, de még jobb, a 8-10 centiméteres vastagság. Ugyanis kissé tömörödni és idővel bomlani is fog.

Ha csökkenteni szeretnénk a költségeket, javasoljuk, hogy alulra apróbb mulcsot helyezzünk, és a felszínre terítsük az igényesebb megjelenésű dekorkérget, valamint mérlegeljük a szakszerű geotextil használatot.


Amennyiben szeretné, hogy kiszállítsuk Önnek a kiválasztott terméket, úgy szállítási költségeinkről érdeklődjön e-mailben és telefonon az elérhetőségeinken:


E-mail: sateam@sateam.hu


Tel.: 06 23 453 453 

Talajtakarás

A talajtakarással a kertész a természetet utánozza. Előnyeit a funkcionalitás és a dekorációs értékében egyaránt élvezheti a kertépítő és kertfenntartó éppúgy, mint a kerttulajdonos. A gyomszabályozás a kertépítés fontos része, amit talajtakarással érünk el.

Kisebb vízszámla

Kevesebbet kell öntözni is, mert a mulccsal védett talaj a nyári forróságban is kevésbé melegszik fel, így kevesebbet is párologtat. A talaj felszínére elterített kéreg egyenletesen juttatja át és teljes felületen adja le a vizet- így valóban hatékonyabb az öntözés.

Kevesebb kapálás

A mulcsozás leginkább praktikus előnye, hogy kevesebbet kell gyomlálni, mert a talajtakaró réteg útját állja a gyomnövényeket éltető napfénynek, és hatásos záró réteget alkot. A kéreg lebomlás után tápanyaggal dúsítja a talajt, így növényei gyorsabban fejlődhetnek.

MILYEN FUNKCIONÁLIS ELŐNYÖKKEL JÁR A MULCSOZÁS?

A talajra juttatva a kéreg fokozatosan lebomlik, ezzel a talaj felső rétegét savanyítja, így a gyomok kikelését így is megnehezíti. A fenyőkéreg mellett a geotextília használata sok esetben indokolt.

HATÉKONYABB KERTGONDOZÁS, ÖNTÖZÉS

Nem csak az öntözővíz takarékos beosztásával tudunk spórolni, ha a talajtakarást alkalmazzuk, de az öntözőrendszer alkatrészeit is szépen elvezethetjük a fenyőkéreg alatt.

A MULCS TOVÁBBI ELŐNYEI

Pozitív következménye az is, hogy védi a talaj szerkezetét, így segít megőrizni az ideális morzsalékos talajszerkezetet.

Nehéz terepen, olyan kertekben, ahol nem túl meredek, cserjés illetve homokos talajon kell kertet építeni a fenyőkéreg segít csökkenteni az eróziós hatásokat.

Mulcs alkalmazásával elkerülhető, hogy esőben a sár felcsapódjon a növényekre, ezáltal kevésbé szennyeződik a növény és a termés, így a talaj által közvetített fertőzések esélye is csökken. Itt is kiemelt előnyökkel járhat a mulcs használata mellett a geotextília szakszerű alakalmazása is.

A fenyőkéreg a lebomlása során tápanyagokkal dúsítja a talajt. Mivel kissé savanyítja a talajt, ez különösen kedvező a savanyú talajt kedvelő növények számára. Azonban ez a hatás a geotextil kiegészítő használatával korrigálható.

A talajban lakó apró élőlényeknek kedvező életfeltételeket teremt a mulcs használata. A talajélet fenntartása fontos, a növények számára igen pozitív hatással jár.

A mulcsozás segít az új ültetésű növények fejlődésében. A gyökeresedés gyorsabb lesz a talaj magasabb nedvességtartalma miatt. Az eredmény a dísznövények növekedésében és számunkra pedig partnereink megelégedésében és garanciális növény csere miatt kevesebb munkában is mérhetővé válik a mulcsozás előnye.