TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36706748346 | sateam@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

florárium
fű vetése, füves felület gondozása
gyepszőnyeg
kertészkedés gyerekekkel
kerti szerszámok
kerti világítás
komposztálás
smart kitchen
trágyázás
Szűrés törlése
Palántázás, virágültetés: erre figyelj mindenképp
10
Máj

A szeszélyes és olykor kissé hűvös április után talán most már talán végre itt van a jó idő és a meleg, ezért ideje, hogy virágba boruljanak a kertek és a balkonok is. A virágültetés nem bonyolult, azonban érdemes néhány alapszabályt szem előtt tartanunk, ha azt szeretnénk, hogy a virágaink valóban jól érezzék magukat és szépek legyenek. Mai írásunkban összegyűjtjük, hogy milyen virágokat ültessünk tavasszal, és azt is, hogy miket kell ehhez beszerezni. Az Énkertem.hu webáruházunkban minden szükséges dolog egy helyen beszerezhető, így az ültetés valóban gyerekjáték!

Mindent, amit a műfüvekről tudni érdemes
03
Máj

Akárhogyan is próbálkozol, a szomszéd fűje mindig zöldebb? Vagy minden álmod egy gyönyörűen füvesített kert, de nincs időd és energiád gondozni, meg kivárni, míg valóban szép és zöld lesz az a gyep? Az Énkertem.hu webáruházunkban erre is van megoldás: műfű! A műfűnek köszönhetően azonnal szép és egyenletes gyeped lehet bárhol legyen szó udvarról, vagy akár egy társasház erkélyéről.

Zöldségeskert és virágoskert öntözése csepegtető csöves rendszerrel
26
Ápr

Itt a tavasz, jön a jó idő, ezzel együtt pedig egyre melegebb lesz, ami miatt szükséges az öntözés, hiszen hazánkban nem esik egyenletes egész évben annyi csapadék, hogy ez elkerülhető legyen. Az öntözésre számos módszer létezik, ám ezek közül a leghatékonyabb a csepegtető öntözés. Mai írásunkban azt elemezzük, hogy melyen ennek az eljárásnak az előnyei, és hogy vajon házilag kiépíthető-e. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy igen, a jó hír pedig az, hogy az Énkertem.hu webáruházunkban egy helyen beszerezhető hozzá minden, amire csak szükséged lesz.

Anyák napi ajándékok a kertbe, otthonra
19
Ápr

Jövő héten, vasárnap országszerte az édesanyákat, nagymamákat, dédiket ünnepeljük. Talán ez az egyik legfontosabb és legkedvesebb ünnepünk, hiszen ezen az egy napon megkíséreljük a lehetetlent: hálát adni mindazért, amit az anyukánktól kapunk. Ilyenkor apró meglepetésekkel készülünk mind. Az Énkertem.hu webáruház szeretné megkönnyíteni a választást, ezért ma összeállításunkban olyan ajándékokat válogattunk össze, amelynek minden anyuka, nagymama örülne.

Robotfűnyíró – miért, milyet, és mi alapján válasszunk?
12
Ápr

Itt a jó idő, megkezdődtek a tavaszi munkálatok a kertekben, ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan indul a fűnyírási szezon is. Nem mondjuk, biztosan vannak olyanok, akik hobbiként és kikapcsolódásként tekintenek a fűnyírásra, de a többség az egész hetes mókuskerék után nem különösebben lelkesedik érte. Amennyiben te is az utóbbi csapatot erősíted, van egy jó hírünk számodra is: nem kell többé a fűnyírással bajlódnod! Az Énkertem.hu webáruház kínálatában is megtalálható robotfűnyírók pont erre kínálnak gyors és hatékony megoldást.

Ébred a természet, avagy húsvét a kertben
05
Ápr

A húsvéttal együtt megérkezett végre a jó idő is, ami egyet jelent azzal, hogy megkezdődhetnek a kerti munkálatok is. A kerti szezon kezdetén pedig bőven akad teendő, amelyek elvégzését követően jól esik egy kis pihenés is immár a kertben. Mai írásunkban sorra vesszük, hogy milyen feladatokat kell elvégezni tavasszal a kertben, amelyhez minden szükséges eszközt megtalálsz egy helyen az Énkertem.hu webáruházban.

Balkonöntözés – jó tanácsok és tippek
29
Márc

Az utóbbi egy évben nagyon sok minden megváltozott körülöttünk, ez pedig érintette az élet minden területét, így természetesen a kertészkedést is. Új szokások és trendek alakultak ki, melyek közül az egyik leginkább szembetűnő a balkonkertészet. A bezártság és a korlátozások közepette sokan ugyanis ebben találták meg a kikapcsolódást. A balkonkertészet mindenképp egyedi abból a szempontból, hogy a növény - és virágtartás kis helyen történik, ez pedig speciális módszereket és eszközöket igényel.

 

Fenyőkéreg – miért használjuk és milyet válasszunk?
22
Márc

A fenyőkéreg igazán közkedvelt és elterjedt talajtakaró, ami köszönhető annak, hogy nem csupán dekoratív, de kifejezetten hasznos és előnyös is. Mivel a fenyőkéreg télen-nyáron nagy segítségünkre van, ezért Az Énkertem.hu webáruházunkban is egész évben kapható több típusa is.

Öntözőrendszer - miért jó, ha van, és hogyan kezdjünk hozzá
15
Márc

Ma, amikor ilyen szélsőséges az időjárás, nem is képzelhető el egyetlen kert sem öntözőrendszer nélkül. A gyakran száraz és forró nyarak ugyanis csak megfelelő öntözéssel vészelhetők át. Azonban ki szeretne egy hosszú és farasztó nap után még a locsolással is bajlódni otthon? Senki, így biztosan te sem, és az önözőrendszernek köszönhetően nem is kell.

Egy automata öntözőrendszert pedig könnyebb összeállítani, mint képzelnéd. Mai írásunkban bemutatjuk, hogy mire is lesz szükséged, és hogyan kezdj neki. Az Énkertem.hu webáruházunkban pedig egy helyen megtalálsz mindent, ami csak kellhet egy öntözőrendszer kialakításához.

Miért használj szolár lámpát a kertben?
08
Márc

Március 6-án volt az energiatakarékosság világnapja, ami különösen fontos, hiszen egyre égetőbb problémát jelent világszerte a klímaváltozás és a környezetszennyezés. A Föld természeti kincsei végesek, ezért mindannyiunk érdeke, hogy amennyire csak tudjuk, védjük és óvjuk a bolygót. Nem mindegy, hogy az otthonunkban milyen eszközöket használunk, ezért, ha lehet, válasszunk mindenből energiatakarékos változatot.

Kerti szerszámok gyerekeknek
06
Márc

A kertészkedésbe való bevonás rendkívül hasznos lehet a gyermekek számára. A kisgyermekek kerti munkákba történő bevonásának számos előnye van.

Kerti szerszámokkal a szabadban töltött idő értékes és élvezetes lesz.

Milyen fűmagot használjunk a különböző területeken?
01
Márc

Hivatalosan is beléptünk a tavaszba, a füvesítés egyik főszezonjába. Nem véletlen, hogy a legtöbben az első meleg tavaszi napsugarakat választják, hogy megalapozzák a majdani szépséges gyepet, ami a kertjük ékessége lesz. Ha te is úgy döntöttél, hogy idén tavasszal befüvesíted az udvart, akkor érdemes tisztában lenned azzal, hogy milyen fűmagot válassz a legszebb eredmény elérése érdekében.

Mai írásunkban megismertetünk az Énkertem.hu webshopunk kínálatában is megtalálható különféle fűmagkeverékekkel, hogy az igényeidnek leginkább megfelelőt választhasd ki.

Hogyan szórd el hatékonyan a fűmagot és a trágyát?
27
Febr

Amikor füvet vetünk, tudjuk, hogy majd locsolni és nyírni kell. De gondolunk arra is, hogy miként pótoljuk a tápanyagot a zöld növény esetében? Pedig ez ugyanolyan fontos és szükséges, mint az, hogy megöntözzük. A fű ugyanis két módon juthat tápanyaghoz: egyrészt a levegőből, másrészt pedig a talajból. A trágyázással a talajban található tápanyag mértékét és minőségét tudjuk növelni, ezért elengedhetetlen, ha ragyogóan zöld és egészséges gyepet szeretnénk látni a kertünkben.

Sokféleképpen lehet a fűmagot vagy a műtrágyát egyenletesen elosztani a kertünkben: például fizethetünk ezért egy szakembernek, vagy elvégezhetjük mi magunk ezt a munkát.

Smart kitchen – okos megoldás a konyhában
22
Febr

A friss fűszernövény íze és aromája semmihez sem fogható. Nincs is annál jobb, mint amikor belengi a konyhát az oregánó, a menta vagy a citromfű. Az elmúlt időszak pedig sokakat rádöbbentett arra is, hogy a kertészkedés az egyik legjobb elfoglaltság, szóval miért ne köthetnéd össze a kettőt? Még akkor is, ha lakásban élsz és nincs kerted. A fűszernövények ugyanis minden különösebb kertészeti előképzettség nélkül termeszthetők nagyobb ráfordítás nélkül.

12 voltos csináld magad kerti világítás
15
Febr

A kerti világítás ugyan nem létszükséglet, mégis nagyon fontos részét képezi kertünknek. Sokkal hangulatosabb és barátságosabb lesz az egész, ha gondoskodunk a megfelelő világításról. Jó hír, hogy ezt mi magunk is megtehetjük, nem feltétlen szükséges hozzá villanyszerelő szakembert hívnunk. De, hogy milyen az ideális kerti világítás, és hogyan is kezdjünk neki a kialakításához, mai cikkünkből kiderül.

Milyen kerti szerszámok kellenek a tavaszi kerti munkához?
08
Febr

Tavasszal újraéled a természet, ezzel együtt pedig a kertünk is, és megkezdődnek az ilyenkor szükséges kerti munkák.

Talán mondanunk sem kell, hogy megfelelő eszközök nélkül ezek a munkák nem végezhetők el hatékonyan.

Ezért érdemes a tavaszi szezont azzal kezdeni, hogy átnézzük a szerszámokat, és lecseréljük, ami már nincs jó állapotban, illetve beszerezzük azokat, amelyekkel esetleg nem rendelkezünk.

De egyáltalán milyen eszközökre van szükségünk tavasszal a kertben?

 

Most ezeket gyűjtöttük össze!

 

 

 

Miért kell trágyázni a füvet?
01
Febr

A gyepet nem elég elültetni, utána bizony gondozni is kell, hogy egész évben szép és egészséges legyen. A telet leszámítva az év többi részében oda kell figyelnünk, hogy mivel és hogyan ápoljuk a füvet, ha azt szeretnénk, hogy valóban mutatós legyen. Ennek szerves részét képezi a trágyázás, ezért mai írásunkban azt járjuk körbe, miért is kell trágyázni a gyepet tavasszal, nyáron és ősszel.

 

Milyen kertészeti trendek hódítanak 2021-ben?
25
Jan

A tavalyi év átrendezte az egész életünket. Nagyon sokunknak kellett otthon maradnia, és a home office-ban történő munkavégzés, valamint az online oktatás még most is mindennapos. Ez pedig rányomta a bélyegét még az olyan dolgokra is, mint a kert és a kertészkedés. Ugyanis a bezártság miatt egyre inkább értékelik a kertet azok, akiknek van, és még azok is megpróbálkoznak egy kicsit a kertészkedéssel, akik lakásban élnek. Éppen ezért a 2021-es kertészeti trendeket elsősorban ez alakítja, de lássuk, hogy egész pontosan hogyan.

 

Aloe vera - az ősi gyógynövény
18
Jan

Az aloe vera napjaink egyik legkedveltebb szobanövénye, ami nem csupán annak köszönhető, hogy nem igényel különleges ápolást, ennek ellenére mégis mutatós, hanem annak is, hogy jól ismert gyógynövény, ami sokféleképp felhasználható. Mai írásunkban azt gyűjtjük össze, hogy mi mindenre hat jótékonyan ez az ősi gyógynövény, és hogyan neveljük, hogy minél egészségesebb és szebb legyen.

 

Mi szól a gyepszőnyeg mellett?
12
Jan

„Csak az a szép zöld gyep. Az fog nekem hiányozni. A gyep.” – mondta mindig Poldi bácsi az Égig érő fű című filmben. Akinek kertje van, minden bizonnyal megérti az 52 év után nyugdíjba vonuló parkőr fájdalmát. Hiszen az említett szép, zöld gyep minden kert éke lehet. A fűmagvetés azonban lassú és időigényes folyamat, és ott van annak a kockázata, hogy elsőre nem is lesz tökéletes. Ha biztosra szeretnél menni, válaszd inkább a gyepszőnyeget. Hogy miért? Mai írásunkból kiderül.

 

Orvosság a kertünkből
06
Jan

A hideg téli napokon jól esik egy csésze forró tea, a jelenlegi helyzetben pedig különösen fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre. Különféle gyógyteákkal tehetünk az immunrendszerünk erősítéséért, hogy elkerüljük a betegségeket. A jó hír, hogy ezeket a gyógynövényeket a saját kertünkben, sőt, akár a balkonon is megtermelhetjük, így biztosan tudjuk, hogy az adott teakeverék honnan is származik. Ma írásunkban összeszedjük, hogy mely gyógynövényeket érdemes ilyenkor tartani és fogyasztani, hogy minél egészségesebben megússzuk a hideg hónapokat.

 

Komposztálás - mit és hogyan
29
Dec

Egy háztartásban nagyon sok hulladék keletkezik, ami különösen megterheli a környezetet. Jó hír azonban, hogy ezek többsége újrahasznosítható, ha szelektíven gyűjtjük. A szerves hulladékból például készíthetünk komposztot, amivel kétszeresen is teszünk a Föld védelméért. Egyrészt kevesebb lesz a hulladék, másrészt pedig a komposzt nagyon jó minőségű trágya, ezért is hívják a szakemberek zöld aranynak.

Minden, amit a növények teleltetéséről tudni kell
18
Dec

Az igazán hideg idő beállta előtt gondoskodnunk kell évelő növényeink teleltetéséről, mert azok, amelyek nem bírják a fagyokat, tönkremennek. Azonban nagyon fontos, hogy a teleltetés olyan körülmények között történjen, amely megfelel ezeknek a növényeknek, ellenkező esetben hiába szeretnénk jót, elpusztulnak. Mai cikkünkben azt vesszük végig, hogy milyen módon végezzük a teleltetést annak érdekében, hogy tavasszal újult erővel boruljanak virágba a téli pihenő után.

 

Műfenyő kisokos
10
Dec

Talán nincs még egy olyan vita az ünneppel kapcsolatban, ami ennyire kiélezett és el nem döntött lenne, mint a műfenyő kontra igazi fenyő kérdéskör. Egyik tábor sem enged, mindkét tábornak érvei vannak, amit megdönthetetlennek gondol. Nekünk sem célunk meggyőzni egyetlen igazi fenyő hívőt sem, hogy térjen át a műfenyőre, mai írásunkkal csupán szeretnénk bemutatni, hogy milyen lehetőségek vannak, ha valaki a műfenyő mellett teszi le a voksát.

 

 

Mi is az a florárium és honnan ered?
30
Nov

A floráriumok a reneszánszukat élik, ami nem is csoda, hiszen igazán különleges és mutatós, ráadásul egyedi minden egyes darab. Ennek köszönhetően az otthonod vagy akár az irodád éke is lehet ez a pici üvegbe zárt zöld övezet, ami akkor is virul, ha kint épp hó borít mindent. Sőt, akár kiváló ajándék is lehet azon családtagok, barátok számára, akik ugyan imádnak kertészkedni és növényekkel foglalkozni, de nincs saját kertjük. Szeretnéd tudni, hogy mi kell hozzá, és hogyan kell ápolni? Tarts velünk, mert a mai írásunkból minden kiderül!