Szűrés

Ár
959 Ft - 78 815 Ft
Méret
Márka

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Téli növényvédelem, növénytakarók

Ahogy a hőmérséklet csökken és a tél közeledik, a kertészeknek fel kell készülniük a növények védelmére. Az átteleltető növénytakarók ebben az időszakban válnak a kert egyik legfontosabb eszközévé, biztosítva a növények védelmét a hideg és a fagy ellen.

Miért szükségesek az átteleltető növénytakarók?: A tél nem csak a hideg hőmérsékletekkel jár, hanem a hóval és jéggel is, amelyek károsíthatják a növényeket. Az átteleltető növénytakarók megóvják a növényeket a hidegtől, megelőzve a fagykárokat. Emellett védelmet nyújtanak a kártevők és betegségek ellen is, így a növények egészségesebbek és erősebbek maradnak a téli hónapokban.

Az átteleltető növénytakarók különböző típusai: A piacon számos különböző anyagból és kialakításból készült átteleltető növénytakaró közül választhatunk. A műanyag takarók vízállóak, míg a szövet takarók lélegzők, így megakadályozzák a penészedést. A természetes anyagokból készült takarók, mint például a szalma, kiváló hőszigetelést biztosítanak. Az egyes takarók különböző növényekhez és környezeti körülményekhez lettek tervezve.

Hogyan használjuk az átteleltető növénytakarókat?: A megfelelő takaró kiválasztása után fontos annak helyes elhelyezése és rögzítése. Ügyeljünk arra, hogy a takaró teljesen felfedje a növényt, és a talajhoz is rögzítsük, hogy a szél ne tudja elvinni. Tavasszal, amikor a hőmérséklet emelkedni kezd, eltávolíthatjuk a takarókat, hogy a növények újra napfényhez jussanak.

Tippek és trükkök az átteleltető növénytakarók használatához: Mielőtt a növényeket betakarjuk, érdemes alaposan megöntözni őket, hogy elegendő nedvességet kapjanak a téli hónapokra. A takaró alatti területet rendszeresen ellenőrizzük, hogy nincsenek-e kártevők vagy betegségek. Ha újrahasznosított vagy természetes anyagból készült takarót választunk, környezetbarát módon is védelmezhetjük növényeinket.

Az átteleltető növénytakarók nélkülözhetetlen eszközök a kertben, különösen a hideg hónapokban. A megfelelő takaró kiválasztása és használata biztosítja, hogy növényeink egészségesek és erősek maradjanak a tél folyamán.

Szeretne többet megtudni az átteleltető növénytakarókról vagy éppen vásárolna egyet? Látogasson el webshopunkba és válogasson kiváló minőségű termékeink közül!