Ez a készlet előre átszőtt komposztot és takaróföldet tartalmaz. A gombatermesztés folyamata: Kezdeti előkészület: Vegyük ki a takaróföldet a csomagolásból, és hűvös helyen tároljuk. A komposzttal töltött edényt 20-25°C-os helyiségben tartsuk, műanyag fedővel lefedve, körülbelül 4 napig. Ekkor a komposztot a micélium, azaz a gombafonalak teljesen átszövik, amitől fehéressé válik.Takaróföld előkészítése. A takaróföldet tartalmazó zsák mindkét oldalán 10-10 apró lyukat szúrjunk, majd a zsákot helyezzük fél liter vízbe 30 percre. Ezután nyissuk ki, és lazán, egyenletesen terítsük szét a komposzt tetején. Növekedés szakasza: Helyezzük az edényt vissza 20-25°C-os helyiségbe, a fedél legyen zárva, és hagyjuk így 5-8 napig. Ebben az időszakban a micélium átnövi a takaróföldet, és megjelenik a felszínen. Amikor fehér gombafonalak jelennek meg a takaróföldön, tegyük a készletet egy hűvösebb helyre, 15-18°C-os hőmérsékleten. Gondozás: Ügyeljünk rá, hogy a takaróföld ne száradjon ki. Permetezzük vízzel rendszeresen, hogy a felület nedves maradjon. Ha már több kis gombacsírát látunk, akkor elkezdhetjük óvatosan öntözni egy kis locsolókannával. A talaj legyen nedves, de ne túl vizes.Termés és betakarítás: Az első csiperkegombák a komposzt szélein jelennek meg, majd fokozatosan a közepén is növekednek. A gombákat a száruknál fogva óvatosan forgatva csavarjuk ki a talajból. Ne húzzuk ki őket, és ne szedjük túl kicsire a gombákat. Minden szüret után adjunk újra vizet a talajnak, hogy ne száradjon ki. A gombák szedése után egy hét múlva újabb termés jelenhet meg, amely akár háromszor is megismétlődhet. Ez a gombatermesztő készlet lehetővé teszi, hogy saját otthonunkban friss csiperkegombát neveljünk könnyedén és természetesen.