TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Kerti virágok és növények, amelyek ideálisak a balkonokra és teraszokra

2023.06.06 17:49
Kerti virágok és növények, amelyek ideálisak a balkonokra és teraszokra

A balkonok és teraszok gyakran korlátozott helyet kínálnak a kerti növények számára, de ennek ellenére is találhatunk olyan virágokat, amiket eredményesen nevelhetünk az erkélyen. Ebben a cikkben ezekből mutatunk meg néhányat!

1. Petúnia
Színpompás és könnyen gondozható virág, amely szépen és hosszú ideig virágzik. Számos színben és változatban elérhető, és jól bírja a napfényes helyeket.
2. Verbéna
A verbéna szintén színpompás virágzattal rendelkezik, ez többnyire lila vagy rózsaszín, jól nő a napos vagy félárnyékos helyeken is.
3. Begónia
Számos méretben és formában elérhető, látványos, színes virággal örvendeztetett meg minket – jól nő félárnyékos helyeken is.
4. Egyéb csüngő növények
Olyan csüngő növényeket választhatunk, mint például a futóborostyán vagy az ampella petúnia. Ezek a növények szépen lógnak a függőcserepekből vagy balkonládák szélén, így sok helyet takaríthatunk meg, de néhány függőcserepes virággal a teret szemmagasságban is látványosan dekorálhatjuk.
5. Citromfű
A citromfű egy aromás növény, amely frissítő illattal rendelkezik. Jól nő napfényes területeken – akár teaként vagy a gyümölcsös limonádékba ízesítőként is használhatjuk.
6. Oregánó
Az oregánó egy fűszernövény, amely sok napsütést igényel. Tegyük cserépbe és helyezzük napos helyre, hogy élvezhessük intenzív aromáját és a frissítő zöld levelek látványát.
Tipp: Bátran használjuk a konyhában fűszerezésre, kiváló kiegészítője például az olaszos paradicsomos ételeknek, szórjunk a házi készítésű pizza alapjára is!
7. Szukkulensek
A szukkulensek, mint például a kaktuszok, kis helyen is jól nőnek. Ezek a növények rendkívül jó víztartó képességgel rendelkeznek, és sokféle méretben és formában elérhetők. Kedvelik az intenzív napsütést, csupán azzal kell vigyáznunk, hogy ne locsoljuk túl őket!
8. Sövények
Ha szeretnénk némi magánéletet vagy védelmet biztosítani a teraszon vagy a balkonon magunknak, akkor válasszunk alacsony növekedésű sövényeket, például a babérmeggyet vagy a japán tűztövist.

Ez csak néhány példa a balkonon és teraszon is jól megélő virágokra és növényekre. Fontos figyelembe venni azonban a helyi adottságokat is, például:
a napfény mennyiségét – napos, árnyékos, félárnyékos,
a hőmérsékletet,
a huzatosságot, szelességet
mielőtt kiválasztanánk a növényeket, hiszen a növekedésükhöz szükséges feltételeknek meg kell lenni, ez biztosítja a megfelelő fejlődésüket, amiben mi magunk is örömünket leljük majd.