TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Őszi virágoskert: virágok ültetése, amelyek a hideg hónapokban is díszítenek

2023.10.26 17:53
Őszi virágoskert: virágok ültetése, amelyek a hideg hónapokban is díszítenek

A hidegebb hónapokban sem kell lemondanunk a színes, virágos, élettel teli kertől, hiszen számos olyan virág létezik, amely ősszel virágzik, és ezekkel gyönyörű kertrészt alakíthatunk ki. A megfelelő növények kiválasztásával egészen a fagyokig csodálhatjuk a virágokat, nézzük meg, hogy mit kell tennünk ezért!

Milyen virágokat ültessünk ősszel?
1. Krizantém
Az egyik legnépszerűbb őszi virág, széles színválasztékból választhatunk – a leggyakoribbak a sárga, a fehér, a rózsaszín, a piros és a lila – és számos különböző méretben és formában kapható.
2. Őszirózsák
A krizantémhoz hasonlóan az őszirózsák is sokféle színben és méretben kaphatók, találkozhatunk fehér, kék, rózsaszín, de bíborpiros virágzatúval is.
3. Őszi sisakvirág
Ez a gyönyörű virág – ahogy a neve is mutatja – kék, sisak alakú virágaival díszíti a kertet.
4. Díszkáposzta
Ez a különleges növény élénk színű – zöld, fehér, rózsaszín, lila vagy bordó – leveleivel és virágaival hívja fel magára a figyelmet, akkor a legszebb, amikor a leveli már teljesen kifejlődtek.
5. Csarab
Ez a tűlevelű cserje élénkpiros bogyóival díszíti a kertet egészen a télig.


Hogyan ültessük az őszi virágokat?
Az őszi virágokat általában szeptemberben vagy októberben ültetjük, ehhez válasszunk napos vagy félárnyékos helyet, ahol a talaj jó vízelvezető képességű. Az ültetés előtt készítsük elő a talajt: lazítsuk fel, és adjunk hozzá komposztot vagy más szerves trágyát. Az ültetés során ügyeljünk arra, hogy a gyökerek ne legyenek összetekeredve, illetve hogy a növényeket a talaj szintjében ültessük el. A végén ne feledkezzünk meg az alapos öntözésről sem.
Tipp: Az őszi virágokat rendszeresen öntözzük, különösen száraz időben. A fagyok beállta előtt pedig mulcsozzuk be a növények tövét, hogy megvédjük őket a hidegtől.


Mire érdemes még figyelni?
Ha szeretnénk, hogy a virágkertünk egészen a fagyokig színes legyen, akkor érdemes különböző virágokat ültetnünk, amelyek eltérő időpontokban virágoznak. Még szebb hatást érünk el, ha csoportosan ültetjük ezeket a virágokat, illetve különböző magasságú és színű növényeket válogatunk össze.
Tipp: Virágoskertünkbe érdemes olyan növényeket is ültetni, amelyek télállóak, és a fagyok után is díszítik a kertet.


Egy őszi virágoskert kialakításával a hidegebb időben is gyönyörködhetünk a kertünkben. A megfelelő növények kiválasztásával pedig könnyedén létrehozhatunk egy színes és hangulatos őszi kertrészt magunknak, aminek a látványa hűvösebb időben is melegséggel tölt el minden virágszerető embert.