TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Téli kerti dekorációk: ötletek és tippek a kert téli díszítéséhez

2023.12.04 14:18
Téli kerti dekorációk: ötletek és tippek a kert téli díszítéséhez

A téli kert díszítése remek módja annak, hogy ünnepi hangulatot teremtsünk otthonunkban és a környékünkön, ráadásul sok-sok módon “felöltöztethetjük” a télen már lelassuló, szürkébb udvarunkat is, ehhez adunk most tippeket!

1. Használjunk fenyőágakat és ágakat!
A fenyőágak és ágak klasszikus téli díszek, amelyek minden kertben jól mutatnak. Használhatjuk őket például arra, hogy keretezzék a bejárati ajtót, díszítsék a virágágyásokat vagy akár egy kis fenyőfát is készíthetük, például grincsfa formájában.
2. Díszítsük a növényeket!
A téli időszakban sok növény, például a díszkáposzta és a téli szittyó, gyönyörű színekben pompázik, ezeket a növényeket még díszíthetjük gyöngyökkel, szalagokkal, fényekkel vagy akár kis karácsonyi díszekkel is.
3. Használjunk világítást!
A hangulatvilágítás remek módja annak, hogy kiemeljük a kert szépségét sötétedés után vagy a borongós napokon. Használhatunk ehhez hagyományos karácsonyi lámpákat, esetleg kreatívabb megoldásokat is kipróbálhatjuk, például LED-es szalagokat vagy üvegdíszeket.
4. Hozzunk létre téli jeleneteket!
Egy-egy téli jelenet megalkotása is kiváló arra, hogy ünnepi hangulatot teremtsünk a kertben, használhatunk ehhez hóembereket, angyalokat vagy akár kis állatfigurákat is – a gyerekek garantáltan odáig lesznek egy ilyen ötletért!
5. Öltöztessük ünnepi díszbe!
Használjunk karácsonyfákat és egyéb ünnepi dekorációkat a kertban és a teraszon is, például az angyalkák és a betlehemi figurák, meghitt és ünnepi hangulatot teremtenek majd.

Extra tippek!
Használjunk természetes anyagokat! – például fa, a kő és a víz, jól mutatnak a téli kertben.
Legyünk kreatívak! – ne féljünk kísérletezni a különböző dekorációkkal és elrendezésekkel.
Vigyázzunk a növényeinkre! – a téli dekorációk nem szabad, hogy kárt tegyenek a meglévő növényeinkben, erre mindig figyeljünk.
Stílusosan?
A téli kerti dekorációk kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy a dekorációk illeszkedjenek a kert stílusához és hangulatához. Ha például a kert minimalista, akkor a díszítés is legyen egyszerű és letisztult, ha pedig a kert romantikus, akkor a díszítés legyen meleg és meghitt. Mindemellett a dekoráció elkészítése biztosan szórakoztató lesz, és ha van egy kis kézügyességünk, akkor készíthetünk saját díszeket, például hópelyheket, szarvasfigurákat vagy kültéri karácsonyi koszorúkat.
A téli kert díszítése egy nagyszerű módja annak, hogy megtartsuk a kert szépségét és élvezhetőségét a hideg hónapokban is. A téli dekorációk pedig segítségünkre lesznek abban, hogy a kert valóban hangulatos és meghitt legyen!