TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Téli kerti művészetek: Jeges szobrok és egyéb alkotások a kertben

2023.12.18 15:14
Téli kerti művészetek: Jeges szobrok és egyéb alkotások a kertben

Télen is lehet ugyanolyan gyönyörű a kertünk, mint nyáron, ha a megfelelő növényeket ültetjük bele és egy kis művészi dekorációt, díszítést csempészünk emellé – tökéletes alkalom erre a karácsony közeledte. Nézzük meg, hogy milyen művészi díszítőelemekkel tudunk életet csempészni a hideg hónapokban is kertünkbe!

Kerti figurák
Rengeteg kertdíszítő figurát találhatunk, amikkel feldobhatjuk az udvart, amikor éppen nem gyönyörködhetünk a virágágyásunkban: kerámia vagy fém, földbe tűzhető vagy felakasztható, kis vagy nagyméretű, rusztikus vagy modern – szinte bármilyen stílusban rálelhetünk kedvenc figuráinkra. Arra viszont mindig figyeljünk, hogy télálló darabokat válasszunk, ha pedig van lehetőségünk, akkor keressünk fel egy helyi művészt, aki személyre szabott installációt készíthet számunkra!


Öntöttvas kiegészítők
Egy rusztikus hatású kolomp vagy egy vidám állatfigurás forma, esetleg egy öntöttvas akasztó biztosan jól mutatna a kertben, de akár a házszámot is kitehetjük ilyen formában.

Fények
Kerti fények alkalmazása egy másik nagyszerű módja a díszítésnek. A fényeket a kerti útvonalak mentén, a növények körül vagy akár a vízben is elhelyezhetjük. Számtalan méret, stílus és forma közül választhatunk – a kis, egyszerű díszektől egészen a nagy, összetett installációkig – utóbbi már kész művészetnek számít. Jó apropó a kert kivilágítására a karácsony is, illetve a korai sötétedés, emiatt nemcsak szép, de praktikus is lehet némi extra fény az udvarba.

Jeges szobrok
A jégszoborkészítés az egyik leglátványosabb téli kerti művészet, persze ez hazánkban az enyhébb telek miatt nem tartós kertdíszítési módszer, de ha szerencsés telünk van, akkor egy-két hószoborral megörvendeztethetjük a családot.

Kerti szőnyegek
Kertünket művészi és praktikus szőnyegekkel is feldobhatjuk, válasszunk olyan darabot, ami tökéletesen kiegészíti a stílusunkat. A kültéri szőnyegek nagy előnye, hogy bátran használhatók a teraszon, a kertben, a tető és a szabad ég alatt egyaránt, akár télen is. A könnyű tisztíthatóság, csúszásmentesség és a kényelem mind mellette szólnak, ráadásul még a formákból is szabadon válogathatunk, kör, négyzetes és téglalap alakú mellett is dönthetünk.

A téli kert művészi újragondolása egy nagyszerű módja annak, hogy megtartsuk a kert szépségét és hangulatosabbá varázsoljuk a hidegebb hónapokban is, így válhat igazán négyévszakossá udvarunk. A jégszobrok, a kerti fények, a kerti szőnyegek és egyéb dísztárgyak remek lehetőséget bizosítanak arra, hogy ízlésünknek megfelelőn dekorálhassuk télen is kertünket!