TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Téli kerti sütögetés és szabadtéri tevékenységek: Hogyan élvezhetjük a kertet a hidegben?

2024.01.21 14:38
Téli kerti sütögetés és szabadtéri tevékenységek: Hogyan élvezhetjük a kertet a hidegben?

A tél nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kertünkben nem tudunk minőségi időt tölteni, sőt, a hideg időjárásnak is megvan a maga varázsa. A téli kerti sütögetés és a különböző szabadtéri elfoglaltságok remek módjai annak, hogy élvezhessük a természetet, még akkor is, ha a hőmérséklet csökken.

Téli kerti sütögetés
Nemcsak nyáron élvezetes odakint sütögetni, használjuk ki kertünk adottságait és grillezzünk a családdal vagy barátokkal, remek program ez a borongós időben is. A hidegben szükség lehet kerti- és teraszfűtésre, szerencsére már számtalan olyan tűzrakót vagy elektromos eszközt találunk, amik megoldást nyújtanak a fedett és fedetlen külső terek, télikertek, teraszok és egyéb kültéri helyiségek hatékony fűtésére.
Tipp: Érdemes szélvédett helyet keresnünk a sütögetésre, a meleg italok fogyasztása pedig jó hatással lesznek hőérzetünkre!


Téli szabadtéri tevékenységek
Saját kertünkben számos olyan szabadtéri tevékenységet is végezhetünk, amelyek kellemes kikapcsolódást nyújtanak a téli hónapokban, például egy egyszerű és kellemes séta is kikapcsolhat minket, a friss levegő pedig jó hatással lesz hangulatunkra is.
Bár egyre kevesebb télen a hó, de ha szerencsénk van, akkor hóembert vagy egyéb hószobrokat is készíthetünk – ez egy szórakoztató és kreatív tevékenység, amely a gyerekeknek is tetszeni fog.
Emellett, ha helyeztünk ki madáretetőt, akkor gyönyörködhetünk a téli szárnyas vendégeinkben, amint élettel töltik meg a kertet, ráadásul karbantartási feladataink is lesznek a madáretetővel (pl. fertőtlenítés, utántöltés, vízpótlás), így emiatt biztosan többet töltünk majd a szabadban a hideg hónapokban is.
Elvégezhetjük a téli kerttakarítást is, esetleg megzabolázhatjuk az olyan kertrészeket, amire a többi hónapban már nem volt időnk, így a kert rendezett és tiszta lesz a tavaszi hónapokra.
Sőt, téli virágágyásokat is létrehozhatunk, ehhez válasszunk olyan növényeket, amik ilyenkor is szépek, színesek és jól bírják az időjárási viszontagságokat.
Tipp: Bármilyen szabadtéri tevékenységet is végzünk télen, mindenképp figyeljünk oda a megfelelő öltözékre, ha pedig csúszós, fagyos az idő, akkor a síkosságmentesítésre is!
A fentiekből is jól látszik, hogy az év leghidegebb időszakában is milyen fontos szerepe lehet a kertnek a mindennapjainkban, egy kis tervezéssel és felkészüléssel máris izgalmas programok és szabadtéri tevékenységek helyszíne lehet, akárcsak nyáron.