TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Téli virágok és cserjék: Milyen növények virágoznak télen?

2024.01.28 12:20
Téli virágok és cserjék: Milyen növények virágoznak télen?

Télen sem kell lemondanunk az élettel teli kertről, amellett hogy a madarak folyamatos etetésével már biztosan nem fogunk unatkozni, olyan növényeket is találhatunk, amik a hideg időben virágoznak, egy kis színnel örvendeztetnek meg minket.

Népszerű téli virágok és cserjék
Hóvirág
Az egyik legkorábban virágzó növény, amely már januárban is virágozhat, nevét arról kapta, hogy sokszor a havas tájon is felfedezhető volt már virága. A hóvirág fehér vagy sárga virágaival élénk színfoltot adnak a kerthez, jól mutat a sziklakertek vagy a virágágyások közepén.
Kerti madárseregély
Januártól márciusig virágzik, rózsaszín vagy lila virágaival díszíti a kertet.
Tulipán
A tulipán a tavasz egyik legnépszerűbb virága, de egyes fajták télen is virágoznak. A téli tulipánok általában kisebbek, mint a tavasziak, és fehér, sárga vagy piros virágokkal csempésznek színt a kertbe.
Csillagvirág
Télen és tavasszal virágzik fehér, sárga vagy éppen lila színben.
Szépia
Ez egy örökzöld cserje, amely télen is virágzik. A szépia virágai általában fehérek, rózsaszínűek vagy lila színűek.
Berkesz
A berkesz egy lombhullató cserje, általában sárga vagy narancssárga színű virágokkal örvendeztet meg minket télen.
Téltemető
Ez is egy korai virágzó növény sárga virágokkal, jól mutat a sziklakertek vagy a virágágyások mentén.
Hókakukk
Egy bokornövény, amely rózsaszín vagy kék virágokkal rendelkezik. A hókakukk jól mutat a sövények vagy a virágágyások mentén.
Téli jázmin
Tökéletes választás, ha finom illatot is varázsolnánk a téli kertbe, ez egy illatos cserje fehér vagy halványsárga virágokkal, ami egészen decembertől márciusig virágzik.
Havasi ibolya
Ez egy kis, kék vagy lila virág, amely februártól áprilisig virágzik.


Mire figyeljünk a növényválasztáskor?
Amikor téli virágokat vagy cserjéket választunk, fontos figyelembe vennünk a helyi éghajlati viszonyokat, egyes növények ugyanis csak enyhe éghajlaton képesek túlélni a telet vagy virágozni, míg mások jól tűrik akár a fagyot is. Emellett fontos szempont még a napsütés mennyisége, hiszen némely virág és cserje több napfényt igényel, mint társai – ez az ültetésnél is fontos szempont! A széllel is számolnunk kell, igyekezzünk a viszontagságos időjárástól védettebb helyet keresni növényeinknek.
A téli virágok és cserjék ültetése jó módja annak, hogy színt és életet vigyünk a kertbe a hideg hónapokban is, a megfelelő növények kiválasztásával pedig garantáltan élvezni fogjuk a szépségüket és az illatukat egész télen!