TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Romantikus kerttervezés: virágok a meghittség jegyében

2024.02.16 15:11
Romantikus kerttervezés: virágok a meghittség jegyében

A tavaszi hangulat és a kikelet jó apropó kertünk virágosításához, ha békés és pihentető légkört szeretnénk teremteni, akkor létrehozhatunk egy romantikus kertet, amiben lágy színekkel, illatos virágokkal dolgozunk és meghitt sarkokat, ülőhelyeket alakítunk ki. Nézzük meg, hogy milyen virágokkal és kiegészítőkkel varázsolhatjuk romantikus hangulatúvá kertünket!

1. Használjunk lágy színeket!
A rózsaszín, a halványpiros és az ibolyaszín mind népszerű színek a romantikus kertekben, ezek a színek segítenek létrehozni a meleg és hívogató légkört.
2. Ültessünk változatos méretű, illatú és textúrájú virágokat!
A különböző rózsák, liliomok és az orgonák segítenek meghitt hangulatot teremteni, ezeket csoportosítsuk szín szerint a lenyűgözőbb vizuális élményhez. Használjunk különböző méretű és alakú virágokat a kert díszítésére – így izgalmassá, játékossá téve a látképet.
Tipp: Ne feledkezzünk meg a teraszról és az ablakpárkányokról sem: ültessünk balkonládákba is szezonális, színes növényeket.
3. Alakítsunk ki pihenősarkot!
Hozzunk létre olyan ülőhelyeket, ahol pihenhetünk és élvezhetjük a környezetet, a hinták, a padok és a függőágyak mind népszerű lehetőségek erre egy romantikus kertben. A puha textíliákkal bevont párnák, mint például a bársony és a pamut, szintén hozzájárulhatnak a hangulathoz.
4. Csempésszünk vizes elemeket a kertbe!
A szökőkutak és a madárfürdők nyugtató hangulatot kölcsönözhetnek a kertnek, ráadásul a csobogó víz hangja és látványa is nagyon pihentető lehet. Ha nagyobb fába vágnánk a fejszénket, akkor akár kerti tavat is kialakíthatunk.
5. Szereljünk fel hangulatfényeket!
A visszafogott világítás nagyszerű módja annak, hogy romantikus hangulatot teremtsünk a kertben, ehhez használhatunk fénysorokat és napelemes lámpásokat, de akár mécseseket is, válasszunk mutatós darabokat, amik nappal dekorációként, sötétedés után pedig hangulatfényként funkcionálhatnak.
6. Helyezzünk el kerti szobrokat és dísztárgyakat!
Ezekkel igazán személyre szabhatjuk a kinti teret, fontos, hogy elsőként mindenképp mérlegeljük, mi illik stílusában és anyagában udvarunkba, és ne essünk túlzásba se, hiszen egy zsúfolt kert látványával inkább az ellenkező hatást érjük el. Törekedjünk a harmóniára, a meghitt hangulat megteremtésére!

A romantikus kert megteremtése nem könnyű feladat, de a befektetett munka biztosan megtérül, a végeredmény pedig egy olyan kert, ahol elmenekülhetünk a mindennapok nyüzsgéséből és békére lelhetünk a természetben. Azonban tervezés során fontos, hogy figyelembe vegyük a személyes igényeinket és ízlésünket, hogy a kert valóban a saját és családunk meghitt terévé válhasson.