TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Nőnap a kertben: virágok, amiket minden nő szeret

2024.03.08 10:27
Nőnap a kertben: virágok, amiket minden nő szeret

A tavasz beköszönte nemcsak a természet újjáéledését jelzi, de a nőnap közeledtét is. Ezen a jeles napon szeretnénk kedveskedni a hölgyeknek, és mi lehetne jobb választás a friss, éppen nyíló virágoknál? De vajon melyik virágok illenek leginkább a tavaszi hangulathoz és a nőnaphoz? Mutatjuk!

Hagyományos tavaszi virágok
Tulipán
A tulipán a tavasz egyik legismertebb és legkedveltebb virága. Számos színben kapható, így biztosan találunk olyat, ami illik a hölgy személyiségéhez. A piros a szerelem színe, a rózsaszín a romantika szimbóluma, a sárga pedig a vidámságot sugározza.
Nárcisz
A nárcisz a remény és a tavasz újjászületésének virága, élénk sárga színe melegséggel és optimizmussal tölti el a lelket – tökéletes meglepetés március nyolcadikára.
Jácint
A jácint illatos virágaival és élénk színeivel igazi ünnepi hangulatot teremt. A lila a hűség színe, a rózsaszín a kedvességet szimbolizálja, a fehér pedig az ártatlanságot jelképezi.
Krókusz
A krókusz apró, de színpompás virágai igazi tavaszi hangulatot varázsolnak a kertbe. Lila, sárga, fehér és rózsaszín színben is pompáznak, így remekül kombinálhatóak más tavaszi virágokkal.
Ibolya
Az ibolya az illatos tavaszi virágok kedvelője. Lila, fehér és sárga színben is kapható, és finom illata igazi tavaszi hangulatot teremt.
Primula
Más néven kankalin, a tavasz egyik legkorábban nyíló virága. Számos színben kapható, és vidám, élénk színeivel igazi ünnepi hangulatot teremt.


Tippek a virágok kiválasztásához, ajándékozásához
1. Válasszunk a hölgy személyiségéhez illő virágokat! A színek és a virágfajták szimbolikája segíthet a választásban, például a piros a szerelem színe, a sárga a boldogságé, a rózsaszín a kedvességé, a lila a hűségé.
2. Figyeljünk a virágok szimbolikájára! A tulipán a tavasz hírnöke, a nárcisz az optimizmust jelképezi, a jácint az eleganciát sugározza, a kankalin a vidámságot hozza el, a krókusz a tavaszi ébredést hirdeti, az ibolya pedig a szerénységet testesíti meg.
3. Gondoljuk át a kert stílusát! A hagyományos tavaszi virágok szinte bármilyen kertbe illeszkednek, míg a különlegesebb virágok egyedivé tehetik a kertet.
4. Ügyeljünk a virágok tartósságára! Válasszunk olyan virágokat, amelyek sokáig virágoznak majd.
5. Készítsünk egyedi kompozíciót! Kombinálhatjuk a különböző virágfajtákat, hogy egyedi és különleges ajándékot hozzunk létre.
6. Díszítsük a virágokat! Használjunk szalagot, masnit vagy díszcsomagolást, hogy még ünnepibbé tegyük a virágokat.
7. Adjunk hozzá egy kedves üzenetet! Írjunk egy személyes üzenetet, nőnapi jókívánságot vagy idézetet egy kísérőkártyára, ezzel még kedvesebbé téve az ajándékot.
A kerti virágok ajándékozása remek választás a nőnap alkalmából, ezek a frissen nyíló növények biztosan örömet okoznak a hölgyeknek, és igazi tavaszi hangulatot varázsolnak a kertbe!