TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Kerti ötletek az őszi dekorációhoz

2024.08.16 11:20
Kerti ötletek az őszi dekorációhoz

Az ősz vitathatatlanul a természet varázslatos átalakulásának ideje, a levelek ilyenkor színessé a levegő pedig hűvösebbé válik, a nappalok rövidülnek.

Miért ne használnánk ki ezt az időszakot arra, hogy kertünket is díszbe öltöztessük?

 

 

Őszi színek a kertben

  • Levélkosarak és -vázák késíztése

 

Szedjünk össze különböző színű és formájú leveleket, és rendezzük őket kosarakba, vázákba vagy más edényekbe – ez egy egyszerű, mégis látványos dekoráció, amit a teraszra vagy a bejárati ajtó mellé is elhelyezhetünk.

  • Tökfaragás és az őszi termések

 

Nemcsak Halloweenkor lehet tököt faragni, ízléses mintákat készíthetünk faragással, ami rendkívül jó családi programnak is ígérkezik, ha nem akarunk faragni, akkor különböző dísztökökkel is készíthetünk dekorációt.
Tipp: Az ősz a természet ajándékaival kedveskedik nekünk, használjunk fel minél több természetes anyagot a dekorációhoz, például tobozokat, diót, gesztenyét vagy makkot – ezeket asztaldíszbe, de akár ajtókopogtatóra is tehetjük.

  • Szalmabála dekoráció

 

A szalmabálák tökéletes alapot nyújtanak az őszies dekorációhoz, díszítsük őket színes szalagokkal, levelekkel vagy akár egy madárijesztővel, de ülőalkalmatosságként is szolgálhatnak, ilyenkor csak dobjunk rá egy pokrócot, hogy kényelmesebb legyen.

  • Pampafű dekoráció

 

Az utóbbi években nagyon népszerű a pampafű használata dekorációként, egy nagyobb vázába helyezzünk néhány szál pampafüvet, tegyük a bejárat mellé és máris meghittebb hangulatot teremthetünk.
Tipp: A pampafüvet lefújhatjuk vékonyan lakkal, így tartósabb lesz és nem fog szöszölni sem, ha megfújja a szél.

  • Fűszernövény dekoráció

 

A rozmaring, a zsálya vagy a kakukkfű nemcsak az ételek ízét fokozza, de a kertnek is különleges hangulatot adnak, ültessük őket színes cserepekbe, és helyezzük el ezeket a teraszra vagy az ablakpárkányra. Akár csokrot is köthetünk belőlük, amiket felkötve hangulatos dekorációnk lesz, a csokor színe pedig a növény száradásával együtt változik majd.

  1. Különleges fények
    Akasszunk fényfüzéreket a fákra vagy a bokrokra, hogy varázslatos hangulatot teremtsünk, így este is hosszabban élvezhetjük a kintlétet. Ha kreatívabbak vagyunk, akkor lefesthetünk néhány nagyobb követ is, amik mögé hangulatfényt rejthetünk.

Ne feledkezzünk meg a környezetről!
Amikor a kertünket díszítjük, ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk. Használjunk újrahasznosított anyagokat, és válasszunk olyan dekorációkat, amelyek a természettel összhangban vannak!

Az ősz rengeteg lehetőséget kínál a kreatív kertészkedésre, a természet ajándékaival és egy kis fantáziával varázslatos kertet alakíthatunk ki, ahol így az egész család élvezheti az egyik legszebb évszak varázsát.