TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Milyen kerti szerszámok kellenek a tavaszi kerti munkához?

kerti szerszámok
Szűrés törlése
2021.02.08 12:30
Milyen kerti szerszámok kellenek a tavaszi kerti munkához?

Tavasszal újraéled a természet, ezzel együtt pedig a kertünk is, és megkezdődnek az ilyenkor szükséges kerti munkák.

Talán mondanunk sem kell, hogy megfelelő eszközök nélkül ezek a munkák nem végezhetők el hatékonyan.

Ezért érdemes a tavaszi szezont azzal kezdeni, hogy átnézzük a szerszámokat, és lecseréljük, ami már nincs jó állapotban, illetve beszerezzük azokat, amelyekkel esetleg nem rendelkezünk.

De egyáltalán milyen eszközökre van szükségünk tavasszal a kertben?

 

Most ezeket gyűjtöttük össze!

 

 

 

Ásó, kapa, villa és gereblye


Mint látod, nagyharangra nem lesz szükséged, a többire annál inkább. 

Egy kerti szerszámokat bemutató cikket nem is kezdhetnénk mással, mint azokkal az eszközökkel, amelyek segítségével fel tudjuk lazítani, meg tudjuk munkálni a földet. Ez nem más, mint az ásó, a kapa, a villa és a gereblye.
Ezek elengedhetetlenek tavasszal, hiszen miután kiengedett a föld, muszáj a földet átforgatni, hogy el tudjuk vetni a növénymagokat, a füvet, illetve el tudjuk ültetni a virágokat és a palántákat. Ezekből jó minőségűt válasszunk, és vásárláskor több szempontot is vegyünk figyelembe. Ilyen például az, hogy milyen talajon fogjuk használni – például az agyagos talajhoz jobb a villa, mint az ásó -, valamint ügyeljünk arra, hogy kényelmes legyen a fogása és a használata is.

Nagyon fontos, hogy használat után minden alkalommal azonnal tisztítsuk meg az ásót, és a többi eszközt is, mert különben elrozsdásodnak, tönkremennek és használhatatlanná válnak.

Metszőolló és fűrész

Egy kertész szerszámosládájából sem hiányozhat a metszőolló, különösen tavasszal, amikor vissza kell metszeni a fák, bokrok, virágok ágait, hogy egészségesen tudjanak fejlődni. Nagy a választék, ezért vásárláskor vegyük kézbe, hogy nekünk melyik a legkényelmesebb. Nem kizárt, hogy a nagyobb ágakhoz a metszőolló már kevésnek bizonyul. Ilyenkor érdemes beszereznünk egy fűrészt, vagy ágvágó ollót is.

Öntözőkanna

A gyep öntözését minden bizonnyal öntözőrendszerrel oldod meg, azonban a virágok locsolására szükség lesz öntözőkannára. Ez lehet fém vagy műanyag, kicsi vagy nagy. Az sokkal fontosabb, hogy olyat vegyünk, amelynek van vízelosztófeje, ugyanis a frissen ültetett virágokat csak így tudjuk kíméletesen meglocsolni.

Ültetéshez szükséges szerszámok


Szinte kivétel nélkül mind ültetünk tavasszal virágokat, esetleg a konyhakertünkbe palántát. Ezeknek a kis növényeknek nem szükséges akkora hely, amelyet egy ásóval ki tudunk ásni, bővel elég kisebb is. Ehhez pedig érdemes beszereznünk egy ültetőlapátot. Az ültetőlapát legyen strapabíró, lehetőleg rozsdamentes, a nyele pedig legyen kényelmes.

Itt jegyeznénk meg, hogy a tavaszi munkálatok előtt ne feledkezzünk meg a védőfelszerelésekről sem, így például mindenképp érdemes beszereznünk egy kényelmes, jól illeszkedő, vízhatlan kesztyűt is.

Talicska


A talicska nagyban megkönnyíti a dolgunkat, hiszen segítségével egyszerre nagyobb mennyiségű földet, ágat, vagy egyéb kerti hulladékot tudunk egyszerre mozgatni. Itt érdemes arra figyelni, hogy olyan méretűt és markolatút válasszunk, amelynek használata számunkra a legkényelmesebb.