TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Milyen fűmagot használjunk a különböző területeken?

fű vetése, füves felület gondozása
Szűrés törlése
2021.03.01 12:15
Milyen fűmagot használjunk a különböző területeken?

Hivatalosan is beléptünk a tavaszba, a füvesítés egyik főszezonjába. Nem véletlen, hogy a legtöbben az első meleg tavaszi napsugarakat választják, hogy megalapozzák a majdani szépséges gyepet, ami a kertjük ékessége lesz. Ha te is úgy döntöttél, hogy idén tavasszal befüvesíted az udvart, akkor érdemes tisztában lenned azzal, hogy milyen fűmagot válassz a legszebb eredmény elérése érdekében.

Mai írásunkban megismertetünk az Énkertem.hu webshopunk kínálatában is megtalálható különféle fűmagkeverékekkel, hogy az igényeidnek leginkább megfelelőt választhasd ki.

A fűmagkeverékben leggyakrabban előforduló fűfajták

A fűmagkeverékekben leggyakrabban előforduló fajta az angol perje, amely nagyon jól tűri a taposást, ugyanakkor kifejezetten víz – és tápanyagigényes. Előbbi tulajdonsága miatt ideális választás abban az esetben, ha kisgyermeked vagy kutyád van, így a pázsit nagyobb igénybevételnek van kitéve. Hasonló tulajdonságokkal bír a réti perje is, azzal a különbséggel, hogy sokkal lassabban fejlődik és nő, mint az angol perje. Ezért, ha gyorsan szeretnél látványos eredményt elérni, érdemesebb az előbbit választanod.

Az előző kettővel szemben a vörös csenkesz, bár nagyon szép gyepet eredményez, hiszen tömött és vékonyszálú, kifejezetten rosszul viseli a taposást, viszont lényegesen kisebb a tápanyagigénye, és az árnyékos helyeket is jobban kedveli. Ezzel szemben a nádképű csenkesz igazi túlélő, hiszen jól tűri a szárazságot és a taposást is, kifejezetten kevés törődést igényel.



Pázsit

A rövid fűfajta kitérő után lássuk, hogy az egyes területekre milyen fűmagot érdemes választani, hogy valóban szép és egészséges, egységes gyepet kapj végeredményként. Kezdjük a legérzékenyebbel, azaz a pázsittal. A pázsit a kert igazi dísze, ennek megfelelően igen kényes. Nem tűri a taposást, a szárazságot, kifejezetten víz – és tápanyagigényes. Cserébe lenyűgöző, zöld gyepet kapsz, aminek csodájára jár mindenki.

Az Énkertem.hu webáruházunkból válaszd a Pannon Grass liget/díszpázsit fűmag keveréket, mely 60 százalékban vörös csenkeszt tartalmaz, aminek köszönhetően szép, tömött, zöld pázsitot eredményez.

Sport – vagy játék keverék

A nevéből egyértelműen adódik, hogy egy sport – vagy játék keveréknek nagyon strapabírónak kell lennie, hiszen ezen szaladgálnak és fociznak a gyerekek, rohangálnak és játszanak a kutyák. Az igen komoly igénybevételt leginkább az angol perje bírja, ezért az Énkertem.hu webáruházunkban is megtalálható Pannon Grass sport/játék fűmag keverék a legideálisabb választás.



Ennek a fűmagkeveréknek a 70 százaléka angol – és réti perje, aminek köszönhetően gyorsan nő, és gyorsan regenerálódik is, így akkor is szépen mutat, ha a gyereked vagy a kutyád órákat futkos és játszik benne.

Árnyék- vagy szárazságtűrő

Ha a kertedben több fa is található, fontos, hogy olyan fűmagkeveréket válassz, amelyik jól tűri, hogy a napos és az árnyékos területek váltakoznak. Előnyös választás lehet ilyen szempontból az Everris Sun & Shade fűmagkeverék, amely jól tűri az eltérő fényviszonyokat, így a perzselő mapsütést, de az árnyékot és a szárazságot is.

Amennyiben segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal. Segítünk kiválasztani számodra a legideálisabb fűmagkeveréket, hogy a te kerted legyen a legszebb!