TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Miért használj szolár lámpát a kertben?

kerti világítás
Szűrés törlése
2021.03.08 12:00

Március 6-án volt az energiatakarékosság világnapja, ami különösen fontos, hiszen egyre égetőbb problémát jelent világszerte a klímaváltozás és a környezetszennyezés. A Föld természeti kincsei végesek, ezért mindannyiunk érdeke, hogy amennyire csak tudjuk, védjük és óvjuk a bolygót. Nem mindegy, hogy az otthonunkban milyen eszközöket használunk, ezért, ha lehet, válasszunk mindenből energiatakarékos változatot.

Szerencsére ma már akár a kerti világítás is megoldható környezetbarát módon a szolár lámpáknak köszönhetően, melyekből az Énkertem.hu webáruházunkban is hatalmas kínálatot találsz, hogy megtaláld a stílusodhoz leginkább illőt.

Mi az a szolár lámpa?

A szolár lámpa nem más, mint egy olyan fényforrás, amely alapvetően szolár panelből, akkumulátorból és LED izzóból ál. A szolár lámpa a napfény segítségével – a panelban lejátszódó kémiai folyamatoknak köszönhetően - energiát termel, amit később arra használ fel, hogy megvilágítsa például a kerted. A működése rendkívül egyszerű, hiszen alkonyatkor magától bekapcsol, majd világosban ugyancsak magától kikapcsol.

A töltésével sem kell különösebben bajlódnod, a lényeg az, hogy ne árnyékos helyre tedd. Nincs szükség arra, hogy direkt napfény érje, mert a napelemes lámpa szűrt napfényben, sőt, borongós időben is tölt. Arra azonban ügyelj, hogy időnként tisztítsd meg a panelt, mert az esőtől, portól, homoktól elkoszolódhat, ami miatt kevésbé hatékony lesz a töltés. Egyéb karbantartásra azonban nem lesz szükség.



A szolár lámpa előnyei

A szolár lámpának számos előnye van, melyek közül kétség kívül az egyik leglényegesebb az, hogy környezetbarát. A szén-dioxid kibocsátás nagyon komoly problémát okoz, azonban napelemes lámpák használatával ez kiküszöbölhető. A Nap energiája ugyanis egyáltalán nem termel szén-dioxidot, aminek köszönhetően máris csökken az általad keletkezett szén-dioxid mennyisége. Emellett pedig a szolár lámpák LED izzóval vannak ellátva, amelyek energiatakarékosabbak, és sokkal hosszabb az élettartamuk, mint a hagyományos izzóknak.

A napelemes lámpák használata kényelmes, és biztonságos, ugyanis nincsenek kábelek, és vezetékek. Ennek köszönhetően nem jelent veszélyt sem a kisgyerekekre, sem a kisállatokra. Arról nem is beszélve, hogy a szolár lámpa egész éjszaka világít a sötétben, így mindig biztos fényforrást jelent.

Ugyancsak nagy előnye, hogy költséghatékony, hiszen a napenergia ingyen van. A telepítése is rendkívül egyszerű, nem igényel szakembert, ezért legtöbbször te magad is meg tudod csinálni. A mostani, modern szolár lámpák élettartama pedig gyakran akár 10 év is lehet, így valóban gazdaságos beruházás.



Milyen szolár lámpákkal találkozhatsz webshopunkban?

Az Énkertem.hu webáruházunkban rendkívül nagy választékban találhatsz szolár lámpákat. A hagyományosnak tekinthető leszúrható lámpa mellett kapható falilámpa, és akár reflektor is. De egészen különleges darabok is megtalálhatók, így akár virág vagy páva alakú szolár lámpa is.