TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Robotfűnyíró – miért, milyet, és mi alapján válasszunk?

2021.04.12 12:00
Robotfűnyíró – miért, milyet, és mi alapján válasszunk?

Itt a jó idő, megkezdődtek a tavaszi munkálatok a kertekben, ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan indul a fűnyírási szezon is. Nem mondjuk, biztosan vannak olyanok, akik hobbiként és kikapcsolódásként tekintenek a fűnyírásra, de a többség az egész hetes mókuskerék után nem különösebben lelkesedik érte. Amennyiben te is az utóbbi csapatot erősíted, van egy jó hírünk számodra is: nem kell többé a fűnyírással bajlódnod! Az Énkertem.hu webáruház kínálatában is megtalálható robotfűnyírók pont erre kínálnak gyors és hatékony megoldást.

Érdemes beruházni egy robotfűnyíróra?

Ha élsz-halsz a fűnyírásért, akkor nem, egyéb esetben viszont nagyon is megéri. A robotfűnyíró legnagyobb előnye egyértelműen az, hogy nem neked kell elvégezned a fűnyírást. Valószínűleg még sosem gondoltál bele, de egy közepes méretű kert esetében évente 3-5 napot töltesz fűnyírással. Ugye, hogy mennyivel hasznosabban is tölthetnéd ezt az időt?

A robotfűnyíróért pedig a gyeped is igen hálás lesz. Ugyanis a robotfűnyíró nem csupán hetente egyszer, hanem beprogramozástól függően akár hetente több alkalommal is „átszalad” a füvön, amit a pázsit úgy hálál meg, hogy gyorsabban és sűrűbben nő. Továbbá a robotfűnyíró nem termel zöld hulladékot, mert olyan apróra darabolja össze a lenyírt füvet, hogy azt könnyedén visszahullik a fűszálak közé, ahol egészen a talajig jutva komposztálódik. Így kiváló tápanyagul szolgál.

Ha esetleg ennyi nem győzött meg, akkor eláruljuk azt is, hogy egy robotfűnyíró lényegesen halkabb, mint egy hagyományos fűnyíró, így sem a családot, sem a szomszédokat nem zavarod, gyakorlatilag bármikor elindíthatod.



Hogyan működik?

A robotfűnyíró működése nagyon egyszerű, egyetlen alkalommal kell csupán a telepítésre odafigyelni. Azt azonban érdemes szakemberre bízni, mert a nem megfelelő telepítés következtében komoly kár is keletkezhet a gépben, vagy a pengéjében.

A telepítés során egyrészt el kell helyezni a robotfűnyíró dokkolóját, valamint – ami talán még ennél is fontosabb – az úgynevezett határoló vezetékeket. Ezek lesznek azok, amelyek utat mutatnak a fűnyírónak, ugyanis a fűnyíró csak ezeken belül mozog. Abban az esetben, ha ezeket a határoló kábeleket nem jól teszed le véletlenül, a fűnyíró nem tudja kikerülni a tereptárgyakat, ami az álmos könyvek szerint sem jelent túl jót.



Milyet válasszunk?

Ma már számos típus közül választhatsz, ha robotfűnyírót szeretnél a kertedbe. Kiválasztásnál az elsődleges szempont mindig a kerted adottsága legyen: mennyire dimbes-dombos, vannak-e benne emelkedők. Ez határozza meg ugyanis, hogy a te füvedre melyik robotfűnyíró lesz a legideálisabb. Az Énkertem.hu webáruházban olyan gépet is vásárolhatsz, amely akár 55%-os dőlésszögű emelkedőkkel is könnyedén megbírkózik, így ez sem lehet akadály.

A kerted adottságai mellett szem előtt kell tartanod annak méreteit is. Egy kisebb kerthez elegendő egy egyszerűbb fűnyíró is, de 1.000 négyzetméter felett már érdemesebb olyat választani, amelynek nagyobb a teljesítménye és programozható is. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy melyiket is válaszd, mi segítünk neked megtalálni a kerted adottságinak és az igényeidnek leginkább megfelelő robotfűnyírót. Fordulj hozzánk bizalommal!