TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Mindent, amit a műfüvekről tudni érdemes

2021.05.03 12:00
Mindent, amit a műfüvekről tudni érdemes

Akárhogyan is próbálkozol, a szomszéd fűje mindig zöldebb? Vagy minden álmod egy gyönyörűen füvesített kert, de nincs időd és energiád gondozni, meg kivárni, míg valóban szép és zöld lesz az a gyep? Az Énkertem.hu webáruházunkban erre is van megoldás: műfű! A műfűnek köszönhetően azonnal szép és egyenletes gyeped lehet bárhol legyen szó udvarról, vagy akár egy társasház erkélyéről.

A műfű előnyei

Amellett, hogy a műfű azonnal gyönyörűvé varázsolja a kerted, számos egyéb előny is van. Az egyik talán legfontosabb, hogy nem kell öntözni, nyírni, tápoldatozni és trágyázni, egyszóval semmilyen gondozást nem igényel, így tökéletes választás, ha mindig rohansz, kevés időd van, de szeretnéd, ha a te kerted is teljes pompájában tündökölne.

Megszólalásig hasonlít az igazi fűre, sőt, talán még egy kicsit szebb is, hiszen a műfű teljesen egyenletes megjelenésű színében és méretében egyaránt, és nem kopik vagy fakul a színes sem. Ennek köszönhetően a kerted is sokkal egységesebb megjelenésű lesz.

A műfű telepítése végtelenül egyszerű, valamint tartós is, így nem kell minden évben azzal bajlódnod, hogy pótold azt, ami esetleg kiéget, kifagyott, vagy, amit a vakond kiásott. A műfű ugyanis „vakondálló” és állatbarát is, egyetlen dologra azonban oda kell figyelned, ha állatot tartasz. A műfűre került ürüléket azonnal takarítsd fel, nehogy egészségkárosítóvá váljon.



Hova érdemes műfüvet tenni? És hova nem?

Azt mondhatjuk, hogy tulajdonképpen bárhova tehetünk műfüvet. Sőt előnyös tulajdonságainak köszönhetően műfüvet oda is tudunk tenni, ahova igazi füvet nem tudnánk. Így például természetesen kerülhet műfű a kertedbe, de akkor sem kell lemondanod az élményről, ha épp egy társasház harmadik emeltén laksz, de van erkélyed. Teríts a balkonra műfüvet, és élvezd a zöld oázisodat a város közepén.

Érdemes ott is inkább műfüvet alkalmazni, ahol erős igénybevételnek van kitéve a fű, hiszen a műfű lényegesen strapabíróbb, mint a valódi. Így például kiváló megoldás lehet sportpályákon, játszótereken, éttermek teraszán, de akár még óvodában is.

Persze, azt el kell ismerni, annak ellenére, hogy a mai modern műfüvek már nagyon jó minőségűek, és valóban hasonlítanak az igazihoz, mégsem igaziak. Így, ha te ragaszkodsz az igazi fű illatához, és tudod biztosítani az egészséges fejlődéséhez szükséges feltételeket, van időd gondozni, hovatovább imádsz kertészkedni, a műfű nem neked való. Minden egyéb esetben azonban kiváló választás lehet.



A műfű típusai

A műfüvet elsősorban az alapján különböztetjük meg, hogy kültérre vagy beltérre szeretnénk letenni. A kültéri műfű UV-álló, hiszen a Nap sugarának is ki van téve egész nyáron, emellett pedig olyan speciális bevonatot kap a hátulja, amely elősegíti a vízelvezetést is. Ennek köszönhetően a kültéri műfű tökéletesen viseli az időjárás viszontagságait, így ideális kertbe, játszótérre, sportpályákra vagy fedetlen teraszokra.

A beltéri műfű ugyan az időjárási körülményekkel szemben kevésbé ellenálló, bár erre nincs is szükség, ugyanakkor egy olyan különleges bevonattal látják el, amelynek köszönhetően kiválóan alkalmas beltérre, mint például fedett teraszok vagy színpad.

Az Énkertem.hu webshop kínálatában is széles választékban találsz műfüvet, illetve megtalálsz mindent, ami a lerakáshoz szükséges. Termékeinket IDE kattintva eléred.