TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Mindent a kerti csapokról

2021.05.17 15:13
Mindent a kerti csapokról

Egy kerti csap számos alkalommal jól jön, ezért, ha még nem telepítettél a kertedbe csapot, ideje elgondolkodnod azon, hogy hova és milyen kerüljön. Az Énkertem.hu webshopban többféle típusból is választhatsz, hogy megtaláld a hozzád leginkább illőt, szakértő kollégáink pedig szívesen segítenek, ha bármilyen kérdés merül fel benned a telepítéssel kapcsolatban.

Miért jó, ha van a kertünkben csap?

A kerti csap elsősorban öntözés szempontjából előnyös, hiszen sokkal egyszerűbb úgy meglocsolni a növényeket, virágokat, hogy nem a lakásból kell vizet hordani. És ez még akkor is igaz, ha esetleg kiépített öntözőrendszered van, hiszen a cserepes virágokat azzal nem tudod öntözni.

A kerti csap azonban nem csupán az öntözéskor lehet segítségedre, hanem számtalan egyéb esetben is. Gondolj csak arra, amikor épp kertészkedsz, virágot ültetsz, és szeretnél utána kezet mosni. A kerti csapnál gyorsan és egyszerűen megteheted anélkül, hogy végig kellene menned az egész házon.

Ugyancsak jól jöhet családi, baráti összejövetelek esetén, de akkor is, ha a gyerekek épp a kertben játszanak. És ne feledkezzünk meg négylábú barátainkról sem, hiszen a nagy melegben a nekik kikészített víz sokkal gyorsabban felmelegszik, ezért jól jön, ha csupán néhány pillanat alatt a kerti csapnál tudunk nekik engedni friss vizet.



A kerti csap típusai

Alapvetően a kerti csap kétféle lehet: falikút vagy állókút. Előbbi esetében a falból csupán egy csap áll ki, a kút többi rész a falban van. Előnye, hogy nem kell kerülgetni, és szinte semennyi helyet nem foglal el. Ezzel szemben az állókút a földből áll ki, és ugyan ennek lényegesen nagyobb a helyigénye, több lehetőséget is rejt magában.

Ugyanis az állókút nem kell, hogy csak egy földből kiálló fémcső legyen, kedvünkre alakíthatjuk. Ugyanis az álló kerti csapot megvehetjük készen – ilyen esetben kaphat fém, kerámia, gránit, de akár műanyag bevonatot is – de elkészíthetjük akár mi is a burkolatot. Ez esetben pedig szárnyalhat a fantáziánk! Készíthetünk fa, tégla, de akár betonburkolatot is attól függően, hogy melyik illik igazán a kertünk stílusához.



Mire érdemes figyelni telepítéskor?

A legfontosabb, amit még telepítés előtt tisztázni kell, hogy egyáltalán hova kerüljön a csap. Érdemes úgy megválasztani a helyét, hogy közel legyen a kerthez, hiszen nem lenne szerencsés, ha az egész udvaron át kellene rángatni a slagot, hogy locsolni tudjunk. Ugyanakkor vegyük azt is figyelembe, hogy nem csak öntözésre fogjuk használni, ezért jó, ha a közösségi terektől sincs messze, viszont ne legyen útban se.

Az álló kerti csap telepítése egyébként nagyon egyszerű. Csupán annyit kell tennünk, hogy csatlakoztatjuk a csapot a hálózatra, és leszúrjuk az oszlopot oda, ahova a csapot szeretnénk helyezni. Ezután betonnal rögzítjük, és hagyjuk megszáradni. Ne feledkezzünk meg a víznyelőről sem, ugyanis kifejezetten jól jön, ha valamit szeretnénk megmosni a kerti csapnál.

Kerti csapot keresel? Az Énkertem.hu webáruházban egy helyen megtalálsz mindent IDE kattintva! Kérdés esetén pedig bátran keresd szakértőinket!