TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Szúnyogriasztók, darázscsapdák, hogyan legyen nyugodt a kerti ebéd, buli – rovarok nélkül

2021.06.21 13:41
Szúnyogriasztók, darázscsapdák, hogyan legyen nyugodt a kerti ebéd, buli – rovarok nélkül

Itt a nyár, a meleg, és ezzel együtt a késő estébe nyúló szabadtéri programok is, amelyeken kivétel nélkül megjelennek azok a hívatlan vendégek is, akik a legjobb hangulatot is el tudják rontani. Bizony, ők a szúnyogok és a darazsak. Eddig minden évben felvetted velük a harcot, de véglegesen sosem tudtad elűzni őket? Ez a cikk akkor neked szól! Az Énkertem.hu webáruházban egy helyen megtalálsz mindent, aminek köszönhetően valóban rovarmentes és felhőtlen lesz a legközelebbi kerti party!

Számold fel a rejtekhelyeiket!

Az egyik legfontosabb lépés a szúnyogmentes kert érdekében, ha minél kevesebb olyan felületet biztosítasz számukra, ahol jól meg tudnak telepedni. Minden olyan hely kiváló szúnyog rejtekhely, ahol megáll a víz. Így például a ponyvák, a gyerek pancsolók, a kerti tavak, de még a kutya vize is igazi paradicsom a kis élősködők számára. Éppen ezért a pancsolóban és az állatok táljában naponta cseréljünk vizet, a ponyváról pedig eső után rázzuk le a vizet, hogy könnyedén meg tudjon száradni. A magas fű ugyancsak kedvelt búvóhelye a szúnyogoknak, ezért ne hagyd megnőni, hetente legalább egyszer nyírd le a füvet.



A legjobb szúnyogriasztó növények

Természetesen hiába is igyekszünk, a szúnyognak már egy egészen pici víz, sűrűbb növényzet is remek élőhely, ezért képtelenek vagyunk mindet felszámolni. Szerencsére számos olyan növény és fűszernövény van azonban, amelyet a moszkitók nagyon nem kedvelnek. Ilyen például a rozmaring, amely olyan illataromát bocsát ki, amely elkábítja a vérszívókat. De ugyanígy utálják a levendula és a bazsalikom illatát is. Ezeket mind nagyon egyszerű termeszteni, egyik sem igényel különösebb törődést, ráadásul a levendula még fel is dobja a kertet.

Azonban, ha nem akarsz az ültetéssel foglalkozni, a fentiek mellett több olyan illóolaj is van, amely szintén riasztólag hat a szúnyogokra. A szegfűszeg olaj, a borsmenta olaj, valamint a geránium illóolaj mind-mind hatékony rovaritó. Utóbbi a muskátli illóolaja, melyet már az ókori görögök is ismertek, és előszeretettel használtak például nyugtatóként is.



Biztos megoldás webáruházunkból

Amennyiben még biztosabb módszereket keresel, webáruházunkban egy helyen megtalálsz mindent akár szúnyogokról, akár darazsakról vagy muslicákról van szó. Mi is jól tudjuk, hogy ezek az apró rovarok mennyi bosszúságot tudnak okozni, éppen ezért kínálunk több megoldást is ellenük. A hagyományos szúnyogriasztó aeroszol mellett megtalálhatóak kínálatunkban a füstölők, és az elektromos szúnyogriasztók is, de az AMT-100 elektromos szúnyogcsapda is, amely akár 150 négyzetméteren is bevethető.

A darazsak ellen pedig a darázsírtó spray mellett darázscsapdákat is kínálunk, amellyel könnyedén összegyűjthetők a nem kívánt vendégek. Nézz szét az Énkertem. hu webáruházban IDE kattintva, hogy megtaláld a számodra legideálisabb megoldást a szúnyogok, darazsak vagy legyek ellen!