TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Így legyen hűvös a kertben a nyári hőségben is!

2021.07.07 15:20
Így legyen hűvös a kertben a nyári hőségben is!

Az elmúlt egy-két hétben igazán nem lehet okuk a panaszra azoknak, akik szeretik a nyári hőséget. Nem ritkán a 40 fokot is majdnem elérte a hőmérséklet, így természetes, hogy a nagy meleg ellen megpróbálunk valahogyan védekezni. Egy klímás szobában ez nem is akkora kihívás, de mit tehetünk a kertben a sokszor elviselhetetlen hőséggel szemben? Hogyan védjük a növényeket, és persze saját magunkat? Az Énkertem.hu webáruházban erre is van megoldás!

Hűst adó, gyorsan nővő fák

Jó megoldás lehete, ha eleve már úgy tervezzük meg a kertünket, hogy megvédjen bennünket a Nappal szemben is. Ehhez olyan fákat kell telepíteni már a kezdetekkor, amelyek gyorsan nőnek, és menedéket nyújtanak a hőség ellen. Szerencsére több ilyen fa is van, így biztosan találsz olyat, ami tetszik neked, és illik a kertedbe is.

A kislevelű hárs viszonylag gyorsan egész magasra nő, aminek köszönhetően rövid idő alatt árnyékot biztosít. Ugyanilyen gyorsan nő a szivarfa is, amelynek nagy levelei alatt jól esik nyáron hűsölni a kertben, de említhetnénk még a sárgalombú akácot és a kínai mamutfenyőt is. Bármelyiket is választod, az ültetésnél arra ügyelj, hogy legyen elegendő helye. Ezek a fák ugyanis gyorsan és nagyra nőnek, így mindenképp oda ültesd ahol nem lesz útban.

Árnyékoló háló

Ha azonban nem szeretnél még annyit sem várni, amíg ezek a gyorsan nővő fák árnyékot adnak, választhatsz azonnali megoldást is. Az árnyékoló háló kiválóan alkalmas arra, hogy hűvöst biztosítson neked a kertben. Sőt, ha olyat választasz, amely UV védelemmel van ellátva, még a káros napsugarak ellen is megvéd.

Általában zöld, barna vagy antracit színben kapható, és rendkívül egyszerű a telepítése. Az oldalán található lyukak segítségével könnyedén rögzíthető akár kerítéshez, de egyéb más felületekhez is. Vágható, mégis kifejezetten tartós anyagból készül, aminek köszönhetően olyan méretűre szabod, amilyenre csak szeretnéd.



Mi mindenre jó az árnyékoló háló?

Elsősorban természetesen arra, hogy árnyékot, ezzel együtt pedig némi hűvöst, és felüdülést biztosítson számodra a forró nyári napokon. Ugyanakkor ez csupán az egyetlen funkciója a sok közül. Az árnyékoló háló ugyanis felfogja valamelyest a szelet is, ezzel pedig a port és a faleveleket is. Ez kifejezetten előnyös például medencék mellett, ahol bizonyára te sem örülnél annak, ha a medence vize tele lennel falevéllel vagy homokkal. Mivel szinte egyáltalán nem látszik át, nem csupán a napsugaraktól, de a kíváncsi tekintetektől is megvéd.



Ugyanakkor az árnyékoló háló nem csupán a káros UV sugaraktól véd meg, hanem akár a mezőgazdaságban is jól jöhet, hiszen a védelmet nyújt a növények számára is. A növények sem szeretik azt a nagyon nagy meleget, de emellett – kellően erős anyagú háló esetén – a jégkértól, valamint a madaraktól is megvédi a növényeket, fákat.

Az árnyékoló hálók igen széles választékét megtalálod az Énkertem.hu webáruház kínálatában is IDE kattintva.