TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Mire figyelj a fűvel kapcsolatban, ha kutyád van?

2021.07.21 14:37
Mire figyelj a fűvel kapcsolatban, ha kutyád van?

Kisgyerekként sokan úgy képzeljük el az álomotthonunkat, hogy ahhoz szép kert, és persze kutya dukál. Aztán felnőttként ezt sokan meg is valósítjuk, és akkor szembesülünk a ténnyel, hogy a szép kert és a kutya az esetek többségében nem igazán kompatibilis egymással? Vagy mégis? Van olyan megoldás, amikor a kecske is jól lakik, de a káposzta is megmarad? Gondos odafigyeléssel, és a megfelelő fű, valamint növények kiválasztásával ez nem is olyan lehetetlen! Az Énkertem.hu webáruház kínálatában is találsz olyan fűmagkeveréket, amely kifejezetten jól tűri a taposást, így kisgyerekek és kutyák mellett is ideális lehet. De, hogy még mi mindenre kell figyelni akkor, ha kutyát tartasz a kertben, mai írásunkból kiderül!

Mire figyeljünk a kert tervezésekor?

Nagyon sok kellemetlenségtől és bosszúságtól megkímélhetjük magunkat, ha már eleve úgy alakítjuk ki a kertünket, hogy abban legyen helye egy kutyának is. Nagyon fontos, hogy jól ismerjük azt a kutyafajtát, amit tartani szeretnénk, mert így a mozgásigényéhez tudjuk igazítani a kertünket. Érdemes eleve meghagyni neki egy olyan területet, ahol kedvére szaladgálhat, áshat, jól érezheti magát. Igyekezzünk úgy kialakítani ezt a részt, hogy az megfeleljen a kutya igényeinek. Ellenkező esetben szemrebbenés nélkül birtokba veszi a kert azon helyeit, amelyek neki szimpatikusabbak. Legyen itt árnyékos és napos rész is, hogy minden napszakban kedvét lelje a neki leválasztott „dühöngőben”.

A másik, amire figyelnünk kell az a kutyánk kedvelt útvonala. A legtöbb eb szeret őrjáratozni a kerítés mellett, és a kertben is. Hogy megkíméljük magunkat a bosszúságtól, valamint a letaposott növények nem túl esztétikus látványától, a legjobb az, ha a kerítés közvetlen közelébe, illetve a kutyánk kedvelt útvonallába nem is ültetünk semmilyen virágot, bokrot, vagy füvet. A kerítés mellett nyugodtan szabadon hagyhatunk akár 30-40 centimétert is, hogy legyen helye a kedvencünknek, a kertben pedig a bejáratott útvonalakat kirakhatjuk kavicsokkal, térkővel is.



Milyen füvet válasszunk?

Az egyik legkardinálisabb kérdés, hogy milyen fűmagkeveréket érdemes ültetnünk abban az esetben, ha kutyánk van. Ne legyenek illúziónk. Bár neveléssel sok mindenre rá lehet szoktatni egy ebet, és sok mindenről le is lehet szoktatni, azonban arról, hogy végleg és örökké elkerülje a mi gondosan nyírt és locsolt füvünket, nem nagyon. Éppen ezért olyan füvet válasszunk, amely vastagabb fűszálszerkezetű, mert az jobban bírja a folyamatos taposást. Az Énkertem.hu webáruházban is kapható Everris Performance fűmagkeveréket kifejezetten családi házakhoz fejlesztették ki, amelynek köszönhetően rendkívül nagy teherbíró-képességű, és kifejezetten gyorsan fejlődik.

A fű telepítésekor ügyeljünk arra, hogy a kerítés közvetlen közelébe ne vessünk, mert ott úgyis letapossa a kutya, valamint arra is, hogy az ajánlottnál 10 százalékkal több fűmagot szórjunk el. Amennyiben így teszünk, a fű sűrűbb és ellenállóbb lesz.

Mit tehetünk a sárga foltok ellen?

Ha van kutyád, bizonyára te is tapasztaltad már, hogy egy idő után kiégett, sárga foltok jelennek meg a fűben. Ennek az az oka, hogy a kutyák vizeletében igen magas koncentrációban található nitrogén, amely nagy mennyiségben kiégeti a füvet. Sajnos ez ellen végleges megoldás nincs. Enyhítheti a tüneteket a rendszeres, alapos öntözés, amely azonnal felhígitja a kutyák vizeletét, de megpróbálkozhatunk azzal is, ha a kis kedvencünk ételébe tőzegáfonyát vagy feketeáfonyát teszünk, mely ugyancsak csökkenti a vizelet pH-ját.

Füvesítésen gondolkozol? Nem tudod, hogy melyik lenne hozzád a legideálisabb? IDE kattintva megtalálod kínálatunkat!