TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Itt a forróság, hűtsd le magad egy saját medencében!

2022.07.22 15:36
Itt a forróság, hűtsd le magad egy saját medencében!

A legtikkasztóbb nyári napokon ki ne szeretne már otthon belekezdeni a strandolásba, hiszen ma már kertünkben is szerezhetünk nyaralás közeli élményeket, ha van medencénk. Cikkünkben megmutatjuk, hogy miket érdemes beszerezni, ha felejthetetlen kerti medencés élményeket szereznénk saját kertünkben!

A medence nem luxus többé!
Szerencsére ma már igazán stabil, dekoratív, különböző méretű és formájú fémvázas medencék érhetők el, akár szettben, akár önállóan is – igazán kedvező áron. Ezek extraerős konstrukciók, melyek egyszerűen összeszerelhetők és rendkívül praktikusak a nagy melegben, hiszen több évig szerethető kerti medencéje lesz az egész családnak.

A kerti medence és a vegyszerek
A medence vize gondoskodást igényel, csak abban az esetben lesz tiszta és átlátszó, ha az összetevői tökéletes egyensúlyban vannak. A legelső teendőnk a víz kémhatásának a beállítása, a fürdőmedence vizének ideális pH-értéke 7,2-7,6 közötti, ezt könnyedén ellenőrizhetjük egy pH-mérő segítségével.
A fertőtlenítőszerek segítenek, hogy elpusztítsuk a mikroorganizmusokat: baktériumokat, algákat, gombákat, vírusokat, hogy a vízminőséget ilyen szempontból is nyomon tudjuk követni szükségünk lehet vízelemzőre. A legnépszerűbb medencevegyszer a klór, de a kisgyermekek erre érzékenyek lehetnek, ilyenkor ez eredményesen helyettesíthető oxigénes fertőtlenítőszerekkel.
Tipp: A medence fenntartása, tisztítása nem okoz majd fejtörést, hiszen az enkertem.hu professzionális vegyszer-kínálatában biztosan meg lesz a megfelelő adalékanyag, hogy a fürdőzés valóban gondmentes legyen! Klór, algaölő, pelyhesítő, bababarát vegyszerek, aktív oxigénes és brómos alternatív vízkezelő szerek, valamint analóg és digitális pH mérők is elérhetők a széles választékban.


Praktikus kiegészítők!
A medence karbantartását több ponton is automatizálhatjuk. Ennek egyik hasznos eszköze lehet az újratölthető akkumulátoros porszívó, amely a medence vizéből kiszűri a lebegő részecskéket. Segítségünkre lesznek az úszó vegyszeradagolók is, melyek biztosítják a víz folyamatos fertőtlenítését. A medence falra akasztható szkimmer pedig a vízen úszó leveleket, illetve egyéb törmeléket szívja magába, ezt az automata szűrés érdekében csatlakoztatni kell a szűrőszivattyúhoz.

Medence kiegészítők az extra kényelemért!
A hűvösebb napokon sem kell lemondani a medencézésről, használjunk napenergiás medencefűtést, mely kellemes hőmérsékletűvé varázsolja a fürdővizet. Élményelemekkel még tovább növelhetjük a komfortérzetünket, telepíthetünk például LED világításos relaxáló vízesést. A nyáresti hangulatot pedig fokozhatjuk medence világítás beszerelésével, de akár még vízalatti fényshowval is elkápráztathatjuk a családot és a barátokat!