TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Egyre kevesebb az élelem, készíts te is madáretetőt!

2022.10.21 16:00
Egyre kevesebb az élelem, készíts te is madáretetőt!

A madarak rendszeres etetése nemcsak a mínuszokban fontos, hanem már ősszel elkezdődhet, hiszen már ilyenkor is tartalmasabb táplálékra van szükségük. A saját madáretető pedig több előnnyel is jár, az egyik legjobb, hogy hamar csivitelő élet népesíti majd be kertünket és az etető környékét, amire jó lesz majd kinézni a meleg lakásból!

A legegyszerűbb megoldás!
Ha nem olyan fontos az esztétikum, inkább csak a gyors és praktikus megoldásra törekednénk, akkor egy egyszerű műanyag flakonból vagy konzerves dobozból is válhat madáretető.
Előbbihez vegyünk alapnak egy mosószeres négyzet alakú flakon, alaposan tisztítsuk ki, majd vágjunk minden oldalára ablakot, a vágásszélt pedig szigszalaggal fedjük be, hogy ne okozzon sérülést! Ezután minden oldalon lógassunk ki 5-10 centinyire hurkapálcát vagy erősebb gallyat, ezeken meg tudnak kapaszkodni a madarak, végül függesszük fel a fára és töltsük meg az alját madáreledellel, megfelelő magokkal.
Ha konzerves megoldás mellett döntünk, akkor pedig egy nagyobb konzervdobozt fektessünk az oldalára, kössünk át rajta középen egy szalagot, majd tegyünk bele egy hurkapálcát vagy faágat, ami kilóg belőle, utolsó lépésként rögzítsük fel a fára. A gyerekek akár le is festhetik a doboz külső oldalát, így igazi családi program lesz a készítés!

A házi barkácsolóknak!
Eggyel nehezebb és időigényesebb etetőkészítés a fából történő előállítás, ehhez már több eszközre is lesz szükségünk, de a hobbi barkácsolók biztosan ezt a megoldást fogják választani! Tökéletes az otthoni hulladékfák felhasználásának is, hiszen csak kis darabokra lesz szükség hozzá. Elsőként mérjünk le egy OSB lapból egy kisebb négyzetet, amire elkezdhetjük az “építkezést”, ez lesz az alapja az etetőnek, majd készítsünk erre klasszikus házformát vékonyabb lécekből, az oldalakat nyitottan hagyva. Figyeljünk arra, hogy alul legyen egy perem, ami megfogja a házikóba szórt magokat! Végül lelakkozhatjuk, hogy sokáig ellenálljon az időjárás viszontagságainak is, száradás után egy kampó segítségével a megfelelő faágra függeszthetjük vagy egy magasabb alapzatra felrögzíthetjük álló madáretetőnek.

A kényelmes megoldások híveinek!
Ha nem szívesen barkácsolnánk és kreatív ötletekkel sem vagyunk ellátva, akkor sok-sok kész madáretető közül válogathatunk az enkertem.hu webáruházában: a falra rögzíthetőtől az akasztósig, a kerámiától a fémen át a műanyagig – itt biztosan mindenki megtalálja a tökéletes, kertjébe passzoló darabot!