TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Ősszel is hangulatos kertért, avagy dekoráljunk kedvünkre!

2022.11.07 16:11
Ősszel is hangulatos kertért, avagy dekoráljunk kedvünkre!

Otthonos, egyedi, bensőséges? Te milyen kertre vágysz? – szerencsére ma már hamar stílusunkra formálhatjuk a kertet és a teraszt is, az ősz pedig kiváló időszak erre, hiszen egyre több időnk szabadul fel, ahogy haladunk a tél felé és kevesebb lesz a kerti munka.

Helyezzünk ki kerti figurákat!
Reneszánszukat élik a kerti figurák, amik most már nemcsak kerámia, hanem akár rozsdamentes acél verzióban is elérhetők a modern megoldások kedvelőinek. Bár a kerámia díszeket érdemes beszedni a tél előtt, de a fémdekorok csak pattinássabbá válnak az időjárástól, ezért igazán jó választásnak bizonyulnak!
Választhatunk leszúrható kerti figurákat, amikkel egy ágyás vagy út szélét is szépen tudjuk érzékeltetni, de akár egy bokrot is feldobhatunk ezekkel. Sőt, a kertünkbe betérőket is üdvözölhetjük egy mókás üzenettel vagy felakasztott virágkosárral, ha beszerzünk egy leszúrható, kampós táblatartót.
Az őszi teraszt is szabadon díszíthetjük, bár kicsit hűvösebb az idő, azért itt is eltölthetünk néhány napsütéses órát még, de ha csak a reggeli kávénkat isszuk meg egy otthonos helyen, már azért is megéri a munka. Az őszi kaspós virágok mellé, kitehetünk egy gyümölcskosarat az asztalra, amibe őszi tartós termések kerülhetnek, illetve egy-két élethű gyümölcs dekorációt is belecsempészhetünk.

Praktikus és esztétikus!
Vannak olyan dekorációs elemek, amik nemcsak jól mutatnak, de hasznosak is a kertben, ilyen például a szélkakas, a kerítéshez rögzíthető sün átjáró, az ereszcsatorna vízelvezető, a különböző formában elérhető vízadagolók. Emellett a madaraknak kitett eledelt is találhatjuk stílusosan, hiszen a madáretetőkből és -itatókból is rengeteg alakot és kialakítást találhatunk.

Mire figyeljünk a dekorációk megválasztásakor!
A nagy kínálatban sokszor hajlamosak vagyunk elveszni, ezért jó ha mindent elképzelünk először a kertben: hova tesszük, megfelel-e a mérete, nem lesz-e útban tavasszal, harmonikus-e a többi dekorral és így tovább. Mindenképp törekedjünk az egységességre, érdemes a ház és a terasz stíluselemeit követni, hogy ne érezzük idegennek a kinti teret sem, amikor az otthonos beltérből kilépünk. Emellett fordítsunk figyelmet arra is, hogy a megvásárolt elemek tartósak és időjárásállók legyenek, így tudunk majd bennük sokáig gyönyörködni!

Ősszel is szeretjük szép környezetben eltölteni az időnket a szabadban – ennek a hűvösebb időjárás sem szabhat határt. Kertünk és teraszunk ilyenkor is lehet hívogató, otthonos, ízlésünkre szabott, ebben segítenek a kerti dekorációs elemek, válogassunk kedvünkre belőlük!