TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Hozzátok is megérkezett a Mikulás? Mit hozott magával a kertbe?

2022.12.13 14:59
Hozzátok is megérkezett a Mikulás? Mit hozott magával a kertbe?

Bár a Mikulás mindig a hidegben érkezik, de azért zsákja tartogathat olyan meglepetéseket is, amik egy hobbikertész tavasztól kezdődő munkáját nagyban megkönnyítik. Nézzük meg közelebbről, hogy melyek azok az eszközök, amiket 2023-ra érdemes beszerezni!

1. A régi fűnyírót robotra cserélni!
A legjobb meglepetés, ha az új évben időt és energiát takaríthatunk meg, így sokkal kellemesebben tölthetjük el az időt a kertben a családdal és barátokkal, vagy elvégezhetünk addig más feladatokat az udvarban. Nem kell amiatt sem aggódnunk, hogy nehezen tudjuk majd üzembe helyezni újdonsült robotfűnyírónkat, hiszen ezt könnyedén bárki meg tudja tenni, sőt akár az 55%-os dőlésszögű terep sem okoz neki akadályt, ezekkel az emelkedőkkel is egyszerűen megbirkózik majd. Ráadásul automatikusan és halkan dolgozik, akár éjjel-nappal is, ezért nem zavarja a szomszédokat sem. Meglepő, de így akár 4-5 napnyi fűnyírásra szánt idő is megspórolható egy év alatt, emellett pázsitunk mindig rendezett lesz.

2. Kézi locsolás helyett öntözőrendszerre váltani!
Egy öntözőrendszer is tökéletes ajándék, bár némi előkészületet igényel, de tavasszal már telepíthető is a kertre szabott rendszer, ami szintén nagy segítség az ápolt kert könnyed kivitelezésében. Az időnk mellett még vizet is megtakaríthatunk, így pénztárcánkat is kímélhetjük és növényeink hosszabb élettartamot kapnak. Ráadásul, ha öntözőrendszerünk van, akkor nem kell szívességet kérni a rokonoktól, barátoktól sem, amikor nyaralni megyünk, hiszen akár távolról is irányíthatjuk a rendszert.

3. Komposztálás okosan, korszerűen!
A kerti komposztáló sokszor csak egy dombként díszeleg az udvarban, de egy esztétikus, modern komposztálóval többé nem kell takargatnunk ezt a területet. Ha pedig eddig nem komposztáltunk, akkor itt az ideje belevágni, hiszen a háztartási hulladék mennyiségét is jelentősen csökkenthetjük, a keletkező komposzt hatására a talaj minősége javulni fog, emellet nem kell többé a feleslegessé vált ágakat, nyesedékeket elégetnünk.

4. Könnyítsük meg a munkánkat!
Több olyan kisebb eszköz is jól jöhet egy kertésznek, ami egyszerűbbé, kevésbé megterhelővé teszi a kinti tevékenységeket, jó példa erre a kertikocsi, ami segíti a kertben lévő tárgyak, zöldhulladék elszállítását. Egy nyesedékgyűjtő szőnyeggel pedig könnyedén összetakaríthatunk a bukszuson és egyéb formára nyírható növényeken végzett munka után, használata egyszerű, csupán le kell teríteni az aktuális cserép köré.