TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Új év, új élet? Mit fogadtál meg erre az évre? Új gyümölcsök? Új virágok?

2023.01.04 13:17
Új év, új élet? Mit fogadtál meg erre az évre? Új gyümölcsök? Új virágok?

Ahogy vége az ünnepeknek egy kertszerető ember fejében máris egyre jobban elkezd motoszkálni, hogy a nemsokára érkező tavaszra milyen újdonságokkal, kerti megoldásokkal tud készülni. Januárban akár még fogadalmakat is tehet a portája új évi felépítése, tervezése kapcsán. Nézzük meg, hogy miket érdemes végiggonoldni ilyenkor!

1. Aminek már nincs helye!
Most, télen tiszta lapként nézhetünk az ablakból a kertre, ilyenkor sokkal könnyebb az újításokat kigondolni, első körben tisztáznunk kell, hogy mik azok a növények, amiknek már nincs helye a kertben, esetleg a tereprendezési munkálatokat is betervezhetjük. Ha enyhébb az idő, akkor nekiláthatunk a nem odaillő darabok eltávolításának is.

2. Új gyümölcsök?
Gondosan megválaszthatjuk azt is, hogy milyen új fákkal bővítenénk szívesen a gyümölcsöst, azt mindenképp tartsuk szem előtt, hogy az adott körülmények között mi marad életben és lesz sikeres termő. Ha nem vagyunk túl tapasztaltak, akkor kérhetünk szakszerű segítséget is, de tehetünk egy sétát a környéken és kikérdezhetjük a szomszédokat, hogy náluk milyen fajták maradtak meg jól – ez sokat segít majd a választásban.

3. Új virágok?
A virághagymák beszerzése is lassan esedékes, így ilyenkor már írhatjuk a szokásos listát, amire az új szereplők is kerüljenek fel! Sok megszokott fajtának vannak alfajai, különleges színek és formák, amikkel feldobhatjuk a kertet, így teljesen megújul majd a tavaszra.

4. Új szerszámok?
A kerti szerszámok között is biztosan akadnak olyanok, amiket ideje lecserélni! Ha ezen túl vagyunk akkor pedig következhetnek az új darabok, amik még könnyebbé és gyorsabbá teszik majd munkánkat a szezon kezdetén.

5. Új gépek?
Ahogy a szerszámok esetében, a gépi eszközök kapcsán is érdemes lehet számot vetni, hogy mire vágyunk, mit korszerűsítenénk, esetleg automatizálhatnánk. Utóbbira például választhatunk robotfűnyírót, ami sok plusz órát spórol majd meg, amikor a kertben a többi teendővel vagy kikapcsolódással tölthetjük el az időt.

6. Kikapcsolódás?
Az utolsó pontban pedig számba vehetjük, hogy milyen plusz kényelmi, relaxáló funkciót tudunk elképzelni az udvarban. Lehet szó egy kültéri medencéről, szaunáról, esetleg kerti tóról, ennek megtervezését is elkezdhetjük már az új év első napjaiban.

Az új év mindig megújulást jelent, nem kivétel ez alól a kert sem, a téli időszakban még van bőven ráérésünk, hogy ezeket megtervezzük, megnézzük, hogy mit honnan és milyen költségen tudunk beszerezni.
Boldog új évet és eredményes kerttervezést kíván az enkertem.hu csapata!