TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

2023-as kertészeti trendek

2023.01.27 10:28

Az utóbbi években jócskán felértékelődött a kert szerepe, egyre többen szeretnének itt kikapcsolódni, létrehozni egy olyan teret, ami helyet ad a szórakozásnak, a pihenésnek és a hobbinak is. Nézzük meg, hogyha idénre tervezünk egy kis kertfelújítást, akkor milyen trendeket érdemes követni!

Növényválasztás 2023-ban
A növények között továbbra is népszerűek az illatos, színes és akár a konyhában is hasznosítható verziók, ilyen például a levendula, az aloe vera, a rozmaring, a kamilla, de az áfonya és a szamóca is idetartozhat. A küllem mellett egyre fontosabbá válik a hasznosság is, így a gyümölcsfák és a magaságyásokba ültetett zöldségek is trendi megjelenést kölcsöneznek a kertnek, emelett pedig gondoskodnak a család egészségesebb étkezéséről is.

Környezettudatosság
Évek óta alapelv a kertészeti trendek között, hogy bármit is hozunk létre, az ne terhelje meg a környezetünket, sőt minél hatékonyabban működhessen. Ha eddig nem tettük, akkor gondolkozhatunk a komposztáláson, illetve az esővizet is összegyűjthetjük, hogy a szárazabb időszakokban legyen mihez nyúlni, amikor locoslnánk. Emellett érdemes gondolni arra is, hogy kertünk minél színesebb élővilágnak adjon otthont, így elvethetünk olyan virágmagokat, amik például a vonzzák a méheket vagy kitehetünk egy madáretetőt, segítve ezzel a szárnyasok áttelelését.

Trópusi hangulat
Az igazi hedonisták megidézhetik a trópusok hangulatát is udvarukban, így a kertben és teraszon töltött idő olyan lesz, mintha éppen álmaik nyaralásán vennének részt. Természetesen ehhez a hangulathoz a legkézenfekvőbb növény a páfrány, de akár egy-két banánfa is jó választás, emellé kiváló döntés néhány méretes, színes, mintás párna és rattan bútor beszerzése is.

Szabadtéri konyha
Egy régi trend éled újra az utóbbi években, méghozzá a kerti sütögetés éli reneszánszát, sőt komplett kültéri konyhát, bárpultot fedezhetünk fel némely újtervezésű kertben vagy teraszon. A profi kemencék, szalonnasütők, bográcshelyek mellett népszerűek a kültéri pizzasütők is, ha beszerzünk egy ilyet, akkor az biztosan a családi programok középpontjává válik majd.

A nappali kényelme a teraszon?
Bizony! A kültéri függönyök, modern teraszbútorok, szőnyegek és puha kiegészítők bizony már olyan magas komfortérzetet biztosíthatnak, mintha csak a nappali költözött volna teraszunkra. Ha megoldott a zárhatóság, akkor pedig nemcsak nyáron élvezhetjük ezt – a négyévszakos, kényelmes teraszkialakítás igazán trendi megoldás 2023-ban is.