Szűrés

Ár
953 Ft - 55 900 Ft
Márka

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Gyeptrágya

Célzott és tudatos trágyázással a pázsit tápanyag-utánpótlását biztosítjuk. Ezzel a gyep megerősödését érjük el, ami néhány nap után már szemmel is jól látható. Ha nem műtrágyázzuk a gyepet, növényeket, előbb-utóbb meggyengülnek, a gyepet ellepik a moha- és gazfélék, a növények pedig lassabban növekednek és a virágzás is elmarad.

A pázsit nem különbözik más növényektől, a növekedéséhez, az ellenálló képességéhez és megfelelő esztétikai megjelenéséhez három alapvető elem szükséges: 

Nitrogén,foszfor és kálium (+mikroelemek)

Ezen elemeket tartalmazza maga a gyeptrágya is. A műtrágya csomagolásán arányszámokat látunk, például 27:5:5. Ezt nevezik "gyeptrágya analízisnek", ami a fent említett összetevők arányát mutatja. A példában 27% nitrogént, 5% foszfort és 5% káliumot tartalmaz a gyeptrágya. Számos kiszerelés és összetevő alapján választhatunk. 

Fontos, hogy a trágyázás során a kiegyenlített tápanyagtartalomra törekszünk. A burkolt, részben burkolt trágyák használatával érhető el az az ideális állapot, amikor kiegyenlítetten jut gyepünk a szükséges tápanyagokhoz. Az azonnal oldódó, kimosódó hatóanyagok gyorsan, de rövid időre biztosítják a kívánt hatást és „rossz” kezekbe kerülve, túladagolva a fű pusztulásához is vezethet!  

Pázsitunk állapotának és aktuális igényeinek pontos ismeret nélkül nem biztos, hogy a megfelelő műtrágyát vásároljuk meg!

Minden tavasszal nitrogénben dús gyeptrágyát alkalmazzunk!
 Ha a pázsitlazítást igényel, a műtrágyát mindig a fűnyírás és gyepszellőztetés után, ne pedig előtte alkalmazzuk! A gyeptrágyázás után fontos az alapos öntözés!

A nyári kánikula következtében emelt kálium tartalmú műtrágyára lehet szükség.

Ősszel extra mennyiségű káliumot tartalmazó gyeptrágya kiszórására van szükség. Ezzel nagyban segíthetünk pázsitunknak átvészelni a telet, mivel az emelt kálium szint gyepünk immunrendszerét erősíti.

Az évszakonként változó tápanyagszükséglet miatt az évente 3-szori gyeptrágyázás ajánlott. Legmegfelelőbb hónapok a március, a június és a szeptember. A nitrogéntartalmú gyeptrágya adagolására rendszeresen szükség van!