Szűrés

Ár
12 579 Ft - 82 437 Ft
Méret
Márka

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Komposztálók, Égetők

A komposztálás nem csak a kertészkedés egyik alapvető eleme, hanem a környezetvédelem szempontjából is kiemelkedően fontos tevékenység. Ezen keresztül csökkenthetjük a hulladék mennyiségét, természetes trágyát állíthatunk elő, és hozzájárulhatunk a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Válassza webshopunkban az Önhöz leginkább passzoló komposztálókat!

A komposztálás környezeti előnyei A komposztálás segítségével jelentősen csökkenthetjük a háztartási hulladék mennyiségét, így kevesebb szemét kerül a lerakókba. Emellett a komposztálás során keletkező természetes trágya vegyszermentes megoldást kínál a növények táplálására. Ráadásul a komposztálás csökkenti a metán kibocsátást, ami egy erős üvegházhatású gáz, így hozzájárulunk a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

A kerti komposztálók típusai A kert méretétől és igényeitől függően választhatunk különböző komposztálók közül:

  • Hagyományos komposztálók: Ezek az egyszerű, rácsos vagy fa szerkezetek ideálisak nagyobb kertekbe.
  • Forgatható komposztálók: Gyorsabb lebomlást biztosítanak, mivel lehetővé teszik a komposzt anyagának rendszeres keverését.
  • Zárt komposztálók: Kisebb kertekbe vagy városi környezetbe ideálisak, mivel kevesebb helyet foglalnak és csökkentik a kellemetlen szagokat.

Hogyan válasszunk kerti komposztálót? A kerti komposztáló kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a kert méretét, a rendelkezésre álló anyagokat és hulladék mennyiségét. Emellett fontos a komposztáló anyaga és tartóssága is, hogy hosszú éveken át használhassuk.

Tippek és trükkök a hatékony komposztáláshoz

  • Mit szabad és mit nem: Kerüljük a húst, tejtermékeket és olajos ételeket. Viszont a zöldség- és gyümölcsmaradékok, tojáshéj, kávézacc és fűrészpor ideálisak.
  • Megfelelő nedvesség és levegőzés: A komposzt nem lehet túl száraz vagy túl nedves. Rendszeres keveréssel biztosíthatjuk a megfelelő levegőzést.
  • Érettség felismerése: Az érett komposzt sötétbarna színű, morzsalékos szerkezetű és földszagú.

 

A komposztálás nem csak a kertünk számára nyújt előnyöket, hanem a bolygónk egészségéhez is hozzájárul. A természetes trágya, a hulladékcsökkentés és a klímavédelem mind a komposztálás eredményei.

Szeretne többet megtudni a komposztálásról vagy kerti komposztálót vásárolni? Nézzen szét webshopunkban és válogasson kiváló minőségű termékeink közül!