Szűrés

Ár
579 Ft - 3 686 Ft
Méret
Márka

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Virágföld, tőzeg, granulátum

Minden növény más és más típusú virágföldben érzi jól magát. A növény igényeinek megfelelően kiválasztott virágföld, ültetőközeg segíti a növény optimális fejlődését, elősegíti növekedését és növeli ellenállóképességét.
A legismertebb virágföldtípus az általános virágföld, amely a legszélesebb körben, kül- és beltérben, zöld és virágos növényekhez egyaránt használható földkeverék. Összetevői között megtalálható a tőzeg, a perlit, a komposzt és a trágya, ami jó minőségű földkeveréket eredményez.
Az általános virágföldön kívül azonban számtalan speciális virágföldkeverék is létezik. Vannak kifejezetten egy-egy növényre kifejlesztett speciális keverékek, amelyek az adott növénynek legoptimálisabb összetevőket tartalmazzák. Ilyen például a muskátli virágföld, a kaktuszföld és a palántaföld.

A speciális virágföldeken kívül találkozhatunk a virágföld pH-jára utaló megnevezéssel ellátott virágföldekkel is.
A savanyú virágföldet az alacsony mészigényű növények szeretik. Ilyenek például a begónia, a ciklámen, a hortenzia és a rododendron is.
A semleges virágföld a közepes mészigényű növények számára kiváló. Ide tartozik a dracéna, a fukszia a yukka és az aloe vera is.
Az enyhén lúgos virágföld magasabb mésztartalma miatt a mészigényes növényekhez ajánlott. A mészigényes növényekhez tartozik a leander, a muskátli és a szegfűfélék.