TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36706748346 | sateam@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Milyen kertészeti trendek hódítanak 2021-ben?

2021.01.25 14:15
Milyen kertészeti trendek hódítanak 2021-ben?

A tavalyi év átrendezte az egész életünket. Nagyon sokunknak kellett otthon maradnia, és a home office-ban történő munkavégzés, valamint az online oktatás még most is mindennapos. Ez pedig rányomta a bélyegét még az olyan dolgokra is, mint a kert és a kertészkedés. Ugyanis a bezártság miatt egyre inkább értékelik a kertet azok, akiknek van, és még azok is megpróbálkoznak egy kicsit a kertészkedéssel, akik lakásban élnek. Éppen ezért a 2021-es kertészeti trendeket elsősorban ez alakítja, de lássuk, hogy egész pontosan hogyan.

 

A kert, mint a kikapcsolódás és a munka helyszíne

Tavaly tavasszal szinte az egész ország arra kényszerült, hogy otthonról dolgozzon és tanuljon – és ez sokaknál meg is maradt -, aminek következtében sokkal-sokkal több időt töltünk otthon, mint korábban. Home office-ban dolgozunk, a gyerekeink online tanulnak, így van, hogy napokig nem is hagyjunk el a lakásunkat.

 

Emiatt ott, ahol kert van, annak értéke felértékelődött, és új funkciókkal is bővült. A kert sokaknak eddig is a kikapcsolódás helyszíne volt, ami csak még tovább erősödött az utóbbi időszakban. Ugyanakkor az otthoni munkavégzésnek köszönhetően a kert előlépett egyfajta munkaterületté is. A jó időben ugyanis jól esik kimozdulni a négy fal közül, és inkább a szabadban végezni a munkát.Fellendül a balkonkertészet

A bezártság alatt mindenki kertészkedni akart, még azok is, akiknek csak egy kétnégyzetméteres erkélyük van, vagy még az sem. Szerencsére azonban ma már számtalan lehetőség van arra, hogy valaki kert nélkül is hódolhasson a kertészeti szenvedélyének. Kiválóan alkalmasak erre például a különféle floráriumok, vagy a kínálatunkban is kapható úgynevezett okoskonyhák, melyek segítségével minden nap friss fűszernövényekkel főzhetsz akkor is, ha még erkélyed sincs.

A szobanövények reneszánsza

A home office, és a digitális oktatás eredményeként szinte egész nap otthon vagyunk, hiszen otthon dolgozunk és tanulunk. Emiatt egyre többekben felmerült az igény, hogy szeretnék az otthonukba csempészni a természetet, így kialakult és megkezdte térhódító útját az úgynevezett „urban jungle” stílus, azaz egyre több szobanövény kerül ismét a lakásokba.Előtérbe kerülnek a gyógynövények

Természetes, hogy szeretnénk elkerülni a betegséget, emiatt szinte bármit kipróbálunk, amiről úgy gondoljuk, hogy hasznos és hatékony lehet. Rengeteget lehet arról hallani, hogy az egyik legfontosabb az immunrendszerünk erősítése, amelyre kiválóan alkalmasak a különféle gyógynövények, és a belőlük készített tea. Így talán nem meglepő, hogy a 2021-es kertészeti trendek közül az egyik legmeghatározóbb az, hogy a gyógynövény termesztés is előtérbe került, és nagyon sokan döntenek úgy, hogy a kertben, vagy az erkélyládában kamillát, levendulát, vagy épp kakukkfüvet nevelnek.

Online térbe került a kertészkedés is

A járvány miatt olyan dolgokat is az interneten szerzünk be, amelyekről korábban elképzelni sem tudtuk volna, hogy ne személyesen vegyük meg. Ennek köszönhetően a kertészeti webáruházak is fellendülnek, és sokkal nagyobb kínálattal állnak a vásárlók rendelkezésére, valamint nagyon sok webshop nem csupán termékeket, de tanácsokat és tippeket is megoszt online az érdeklődőkkel.