TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36706748346 | sateam@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Smart kitchen – okos megoldás a konyhában

2021.02.22 12:00
Smart kitchen – okos megoldás a konyhában

A friss fűszernövény íze és aromája semmihez sem fogható. Nincs is annál jobb, mint amikor belengi a konyhát az oregánó, a menta vagy a citromfű. Az elmúlt időszak pedig sokakat rádöbbentett arra is, hogy a kertészkedés az egyik legjobb elfoglaltság, szóval miért ne köthetnéd össze a kettőt? Még akkor is, ha lakásban élsz és nincs kerted. A fűszernövények ugyanis minden különösebb kertészeti előképzettség nélkül termeszthetők nagyobb ráfordítás nélkül.

Mai cikkünkben összeszedjük, hogyan kezdj neki és mire lesz szükséged, ha az otthonodban szeretnél konyhakertet kialakítani. Az Énkertem.hu webáruházunkban megtalálsz mindent egy helyen, sőt, egy igazán különleges, okos megoldást is mutatunk!

Milyen fűszernövények termeszthetők akár otthon is?

Annak ellenére, hogy a zöld fűszernövények nem kifejezetten szobanövények, akkor is termesztheted, ha nincs kerted. A lakásban ugyanis évszaktól függetlenül megélnek, azonban néhány dologra oda kell figyelned.

A legtöbbször használt zöldfűszerek – ilyen például az oregánó, a bazsalikom, a zsálya és a kakukkfű is – mediterrán vidékről származik, ezért kifejezetten jól tűrik a szárazságot és kedvelik a meleget. Éppen ezért nem kell őket sűrűn locsolni, viszont keress nekik olyan helyet, ami még télen is elég napos. Arra azonban ügyelj, hogy az ilyen fűszernövényeket úgy tárold, hogy a a felesleges víz elvezetése megoldott legyen, ugyanis nem viselik jól azt, ha vízben állnak.

Ezzel szemben vannak azok, amelyek nem a mediterrán területekről származnak – mint például a menta vagy a petrezselyem – és ezért inkább nedves közegre van szükségük, cserébe viszont hűvösebb, kevésbé napos helyen is jól érzik magukat. És a titok csupán ebben rejlik. Tulajdonképpen csak arra kell figyelned, hogy olyan környezetet biztosíts a növényeid számra, ami nekik a legideálisabb, így garantáltan friss fűszerrel ízesítheted bármikor az ételeid.Mire lesz szükséged?

A fűszernövények termesztése szerencsére nem túl bonyolult, és az Énkertem.hu webáruházunkban minden szükséges hozzávalót megtalálsz. Így az otthonod kényelméből egyszerre szerezheted be az összes hozzávalót.

Alapvetően három dolog kell egy lakásban kialakított konyhakerthez: cserép, föld és mag vagy palánta. Fontos, hogyha magról veted, inkább vásárolj, és ne az általad eltett magokkal próbálkozz, ez ugyanis nem biztos, hogy kikel.

A föld legyen vegyszermentes, a legjobb a komposzttal elkevert virágföld, de vehetsz talajkeveréket is. Az edények, cserepek kiválasztásánál pedig azt tartsd szem előtt, hogy mekkorára fog nőni az adott növény, illetve, hogy meg tudd oldani a vízelvezetést.

Az ültetés pedig gyerekjáték. Ha magról veted, szórd el a magokat, és fedd be földdel, majd öntözd addig, amíg ki nem csírázik. Palánta esetében pedig csak készíts egy lyukat a földbe, amibe bele tudod állítani a növényt.

Tregren smart kitchen

Van azonban egy még kényelmesebb megoldás, ami a 21. századi igényeket is kielégíti. Az Énkertem.hu webáruházunkban kapható Tregren smart kitchennek köszönhetően még sosem volt ilyen egyszerű a saját konyhakert kialakítása a lakáson belül. A smart kitchen ugyanis egy olyan stílusos és okos virágcserép, amelynek köszönhetően varázslatos zöld sziget jön létre az otthonodban friss fűszernövényekből vagy zöldségekből. Az okos edényben ugyanis előzetes ismeretek és termesztési tapasztalatok nélkül is termeszthetsz növényeket, ráadásul közvetlenül a konyhádban.

A Tregren smart kitchen egy tökéletes termesztési körülményeket kínáló, teljesen automatizált konyhakert, amelyet egy alkalmazás segítségével könnyedén irányíthatsz. Mivel a fűszernövények számára ideális feltételeket teremt, a növények háromszor gyorsabban növekednek, és egész évben zöldellnek.

Az Énkertem.hu webáruházunkban az okoskonyhát három különböző méretben – T3, T6 és T12 - is megvásárolhatod attól függően, hogy mekkora kertet is szeretnél. A legkisebb edényben legfeljebb 6, a legnagyobban viszont akár 24 kapszula is elfér. És nem csupán fűszernövényt, de paradicsomot, epret, sőt, akár még salátát is nevelhetsz a kertedben.