TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Kerti kiegészítők és díszek a nyári kertben

2024.05.24 13:04
Kerti kiegészítők és díszek a nyári kertben

A nyár a tökéletes időszak arra, hogy kihasználjuk a kertünket, és kellemes időt töltsünk a szabadban. Néhány egyszerű kiegészítővel és dekorációval varázslatos oázissá varázsolhatjuk a kültéri terünket, ahol pihenhetünk, szórakozhatunk és élvezhetjük a napsütést – ehhez adunk most tippeket!

Néhány ötlet a kerti dekorációhoz
Látványos növények és virágok
Ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy színt és életet vigyünk a kertbe. Válasszunk szezonális virágokat, amelyek egész nyáron virágoznak, ültessünk fűszernövényeket, hogy friss ízeket és illatokat adhassunk az ételeinkhez vagy hozzunk létre árnyékos zugot kúszónövényekkel.
Kerti bútorok
A kényelmes kerti bútorok lényegesek ahhoz, hogy élvezhessük a szabadban töltött időt. Válasszunk foteleket, kanapékat, asztalokat és székeket, amelyek illeszkednek a stílusunkhoz és a rendelkezésre álló helyhez. Ne feledkezzünk meg a puha kiegészítőkről sem: a pokrócok, párnák és kültéri szőnyegek még otthonosabbá és komfortosabbá teszik a teraszt.
Világítás
A kerti világítás segíthet megteremteni a bensőséges hangulatot, ráadásul praktikus is, hiszen sötétedés után is kint tudjuk tölteni az időt, egy-egy irányfény pedig segíti a balesetmentes tájékozódást. Válasszunk napelemes lámpákat a fenntarthatóság érdekében vagy használjunk gyertyákat és mécseseket a meghitt hangulatért.
Tipp: Ne feledkezzünk meg a szúnyogok elleni védelemről sem, így lesz igazán zavartalan az esti kintlét.
Dekoráció
Ezek segítségével kifejezhetjük a személyiségünket és egyedivé tehetjük a teret. Válasszunk kerti szobrokat, szélforgókat, lámpásokat vagy akár régi tárgyakat, amelyeket új felhasználásra alakítunk át.
Víz
A víz hangja megnyugtató és frissítő hatású lehet a kertben, csempésszük be a kertbe a vizet, válasszunk ehhez szökőkutat, madárfürdőt vagy akár csak egy kis tavacskát, hogy odavonzzuk a madarakat és a pillangókat, amik élettel töltik meg kertünket.

4 extra tipp a kerti dekoráció kiválasztásához
1. Vegyük figyelembe a kert méretét és stílusát!
A dekorációknak arányban kell állniuk a kert méretével és illeszkedniük kell a stílusához.
2. Válasszunk olyan anyagokat, amelyek ellenállnak az időjárásnak!
A kerti dekorációknak ellen kell állniuk az esőnek, a szélnek és a napfénynek.
3. Gondoljuk át a funkcionalitást!
A dekorációknak nem csak szépnek kell lenniük, de funkcionálisnak is. Például egy napelemes lámpa egyszerre dekoratív és praktikus is.
4. Legyünk kreatívak és bátrak!
A kerti dekoráció nagyszerű módja annak, hogy kifejezzük a személyiségünket és egyedivé tegyük a teret. Ne féljünk kísérletezni és új ötleteket kipróbálni!

A kerti kiegészítők és dekorációk segítségével gyönyörű és hívogató oázist teremthetünk a kertünkből, ahol élvezhetjük a nyarat!