Egy tenyérnyi csíragubanc elég mókás látvány, ám fontos és praktikus vitaminforrás, ráadásul finom is. A csírák ugyanis jóval több telítetlen zsírsavat, ballasztanyagot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, mint maguk a zöldségek.
Praktikus és dekoratív 4-szintes műanyag csíráztató tál fedéllel. Kiváló minőségű, barna, áttetsző műanyagból készült, mosógatógépben is elmosható. Emeletes felépítésének köszönhetően egyszerre háromféle mag csíráztatására alkalmas. Használata egyszerű, könnyen tisztítható, higiénikus és minden lakókörnyezetbe harmonikusan illeszkedik. Méret: átmérője és magassága 19 cm. Használat: szórjon kb. 1,5 evőkanál magot egyenletesen elosztva az egyik kifolyónyílással ellátott tálba. Öblítse át a mago...
Csíráztatása: 1,5 ek. magot öblítsünk át alaposan, majd helyezzük csíráztató tálba, fedjük le és tegyük a tálat világos helyre, de ügyeljünk rá, hogy közvetlen napsütés ne érje. A magokat naponta 2-3-szor öblítsük át. Az ideális hőmérséklet a csírák neveléséhez 18-21°C. Kb. 3-5 nap múlva fogyasztható. Tulajdonságai : -természetes antibiotikum -nyálkaoldó hatása miatt segít megfázásos betegségek kezelésében -tágítja az ereket, felgyorsítja a vérkeringést -magas foszfortartalma miatt bőrszépítő...
Csíráztatása: 1,5 ek. magot öblítsünk át alaposan, majd helyezzük csíráztató tálba, fedjük le és tegyük a tálat világos helyre, de ügyeljünk rá, hogy közvetlen napsütés ne érje. A magokat naponta 2-3-szor öblítsük át. Az ideális hőmérséklet a csírák neveléséhez 18-21°C. Kb. 3-5 nap múlva fogyasztható. Tulajdonságai : Természetes antibiotikum Nyálkaoldó hatása miatt segít megfázásos betegségek kezelésében Tágítja az ereket, felgyorsítja a vérkering...
Csíráztatása: 1,5 ek. magot öblítsünk át alaposan, majd helyezzük csíráztató tálba, fedjük le és tegyük a tálat világos helyre, de ügyeljünk rá, hogy közvetlen napsütés ne érje. A magokat naponta 2-3-szor öblítsük át. Az ideális hőmérséklet a csírák neveléséhez 18-21°C. Kb. 5-7 nap múlva fogyasztható. Tulajdonságai : o magas A-B-C-D-E-vitamin- és fehérjetartalom o csökkenti a vércukorszintet o segít a fogyásban o növeli a szervezet ellenállóképességét o frissítően fanyar, enyhén dióízű Csíráz...
Csíráztatása: 1 ek. magot helyezzünk csíráztató rácsra öblítsünk át annyi vízzel, hogy a rács alatti tál megteljen vízzel majd tegyük világos helyre, de ügyeljünk rá, hogy közvetlen napsütés ne érje. A rács alatti tálból elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Az ideális hőmérséklet a csírák neveléséhez 18-21°C. Kb. 5-7 nap múlva a levágott kis hajtások (mikrozöldségek) fogyaszthatók. Tulajdonságai : o megakadályozza a rosszindulatú sejtburjánzást o magas kalcium és antioxidáns tartalom o javítja ...
Csíráztatása: 1 ek. magot öblítsünk át alaposan, majd helyezzük csíráztató tálba, fedjük le és tegyük a tálat világos helyre, de ügyeljünk rá, hogy közvetlen napsütés ne érje. A magokat naponta 2-3-szor öblítsük át. Az ideális hőmérséklet a csírák neveléséhez 18-21°C. Kb. 3-5 nap múlva fogyasztható. Tulajdonságai : -tartalmazza az összes nyomelemet, energetizál -hatékony vértisztító -görcsoldó hatású -ízületi, reumás bántalmak csillapítása -enyhe, diós ízű Csíráztatásához javasoljuk a Kiepenk...
Csíráztatása: 1 ek. magot helyezzünk csíráztató rácsra és töltsük fel a rács alatti tálat át annyi vízzel, hogy a magok ne álljanak vízben. Tegyük világos helyre, de ügyeljünk rá, hogy közvetlen napsütés ne érje. A rács alatti tálból elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Az ideális hőmérséklet a csírák neveléséhez 18-21°C. Kb. 4-6 nap múlva a levágott kis hajtások (mikrozöldségek) fogyaszthatók. Tulajdonságai : -baktériumölő, gyulladáscsökkentő hatású, csillapítja a lázat -tisztítja, tágítja az ...
Mikrozöldség termesztő készlet 4 bio-vetőmagpárnával (zsázsa, rukkola, retek és mustár) A mikrozöldségek új gasztronómiai trendet képviselnek, megjelenésükkel, erőteljes színeikkel, intenzív aromájukkal emelkednek ki, dekorációként vagy hozzávalóként használhatók fel saláták, levesek, smoothie-k vagy szendvicsek készítéséhez. A mikrozöldségek szedése akkor történik, amikor a sziklevelek után az első levélpár kifejlődött. A csíráktól eltérően csak a gyökerek nélküli, zöld növényi részt fogyasz...
Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer.
Csírázási idő: 3-8 nap.
Azonosító
:
19-309000-83
Utolsó darabok!
329 Ft
Kevés zsír, kevés kalória – rengeteg vitamin és nyomelem
A zsenge hajtásokban szénhidrátot és zsírt alig találunk, ugyanis a zöldség- illetve a gabonamagvak csírázás közben maguk is sok szénhidrátot és zsírt használnak fel, így ezeket a tápanyagokat a magnövény feldolgozza, a keményítőt pedig jórészt glükózzá és gyümölcscukorrá alakítja. Ebből fakad a csíranövények kellemesen édeskés íze.
A csírák élő élelmiszerek, fogyasztásuk így rendkívül fontos, különösen a vitaminszegény hónapokban, hiszen kiváló forrásai az A-, B-komplex, C-, D-, E-, G- és K-vitaminnak, valamint számos ásványi anyagnak (kalcium, magnézium, foszfor, kálium, nátrium és szilícium), ráadásul ezek természetes formában vannak jelen, így a szervezet könnyen fel tudja használni.
A különféle csírákat nyersen fogyasszuk, salátákba, szendvicsekbe téve, de a különféle mártogatósokat vagy sós túrókrémeket is feldobják a hihetetlenül intenzív ízű egészséges kis növénykezdemények. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mennyire dekoratív a csírákkal gazdagított étel!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.