Szűrés

Ár
42 689 Ft - 1 190 001 Ft
Márka

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Robotfűnyírók

A robotfűnyírók megkönnyítik munkáját, ha igazán szép és ápolt gyepet szeretne.

Tagadhatatlan, hogy megvan a romantikája a hétvégi fűnyírásnak, de ez már egy kis kert esetében is havi 8-10 órát jelent. Robotfűnyíró alkalmazásával ez az idő a töredékére csökken és az így felszabaduló időt pedig nyugodtan tölthetjük mással.

A robotfűnyíró másik nagy előnye, hogy megszabadít a kötöttségektől. A megfelelő típusú robotfűnyíró kiválasztása és telepítése után gyakorlatilag nem igényel rendszeres törödést. A választott időszakban automatikusan elindul, majd magától visszatér a dokkolóállomásra, ahol újra feltölti magát.


A hagyományos fűnyíró gépekkel végzett fűnyírás során a levágott fűnyesedéket gyűjteni és ártalmatlanítani is kell. A robotfűnyíró után nincs takarítás. A robotfűnyíró speciális mulcsozórendszerének köszönhetően a nagyon apróra vágott fűnyesedék visszahullik a fűszálak közé és a talajszintre jutva komposztálódik, így hatékonyan táplálja a füvet.


A robotfűnyíró hangereje is alacsonyabb, mint a hagyományos fűnyíróké, így hétvégén és ünnepnapokon sem zavarja a szomszédokat.

 

Ha már meghozta döntést, hogy robotfűnyírót vásárol néhány dologra érdemes odafigyelnie a megfelelő robotfűnyíró kiválasztásánál.


Fontos, hogy mindig a kert méretének megfelelő robotfűnyírót válasszon. A robotfűnyírók modelltől függően 50 m2-től egészen több 1.000 m2-es területek gondozására alkalmasak. Amennyiben még ennél is nagyobb a kertje, akkor sem kell aggódni, több robotfűnyíró párhuzamos működtetése is lehetséges.

Robotfűnyíró választásánál kiemelten fontos a kert domborzata is, hiszen a robotfűnyírók nem csak teljesítményben térnek el egymástól. Minden robotfűnyírónál meg van adva az az érték, amely a maximális emelkedést jelenti az adott tereületen és amely emelkedésen a robotfűnyíró jól teljesít.

A megfelelő modell kiválasztásakor érdemes végiggondolnunk azt is, hogy milyen kényelmi funkciókra van igényünk. A robotfűnyírók közt találhatunk olyan modelleket, amelyek extra kényelmi funkciót is nyújtanak - pl. online applikáció, melynek segítségével akár az okos eszközeinken is beállíthatjuk péládul a vágás magasságot vagy az időzítést.