TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36706748346 | sateam@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Hogyan szórd el hatékonyan a fűmagot és a trágyát?

2021.02.27 14:50
Hogyan szórd el hatékonyan a fűmagot és a trágyát?

Amikor füvet vetünk, tudjuk, hogy majd locsolni és nyírni kell. De gondolunk arra is, hogy miként pótoljuk a tápanyagot a zöld növény esetében? Pedig ez ugyanolyan fontos és szükséges, mint az, hogy megöntözzük. A fű ugyanis két módon juthat tápanyaghoz: egyrészt a levegőből, másrészt pedig a talajból. A trágyázással a talajban található tápanyag mértékét és minőségét tudjuk növelni, ezért elengedhetetlen, ha ragyogóan zöld és egészséges gyepet szeretnénk látni a kertünkben.

Sokféleképpen lehet a fűmagot vagy a műtrágyát egyenletesen elosztani a kertünkben: például fizethetünk ezért egy szakembernek, vagy elvégezhetjük mi magunk ezt a munkát.

Mai cikkünkben arról írunk, mire is használható egy kézi szóró. Az Énkertem.hu webáruházunkban megtalálsz mindent egy helyen, szaktanácsadással segítünk a kerted rendbe tartásában!

Mi is az a kézi fűmag és műtrágyaszóró?

Igaz, hogy a kéziszóró megvásárlása kezdeti beruházást igényel, de a végén – higgyük el – kevesebbe fog kerülni. A kézi kerti szórók vagy szórókocsik olcsó és könnyen használható eszközök.

A fűmagok és műtrágya kézzel történő kiszórása nem ajánlott. Amennyiben a magokat és a trágyát nem egyenletesen oszlatjuk el a talajon, később fűcsomókkal és foltos területekkel találkozhatunk.

Mi is ez a kézi szóró? Egy nagyon egyszerű eszköz, amelybe beletöltjük a magot vagy a trágyát, és vagy kézzel egy kis fogantyú segítségével forgatjuk, vagy – amennyiben az akkumulátoros szórót választjuk, egy gomb segítségével működtetjük.

A használata nagyon egyszerű. Először is viseljünk kesztyűt! Majd töltsük fel a kis tartályt fűmaggal vagy műtrágyával egy olyan helyen, ahol könnyen fel tudjuk takarítani, ha esetleg kiömlik. Ha ezzel megvagyunk, fordítsuk el a kis kart vagy kapcsoljuk be az akkumulátorral működő szórót, és egyenletes, normál tempóban járjuk be a teljes területet. Ha le szeretnénk állítani a szórást, akkor hagyjuk abba a kis fogantyú vagy kar forgatását vagy állítsuk le az akkumulátoros szórónkat.

Amikor végeztünk, tisztítsuk meg az eszközt, és tegyük el a kerti szerszámtárolónkba, mert a következő évszak beköszöntével újra szükségünk lesz rá.

 

Ha szeretnél arról is olvasni, miért és hogyan kell trágyázni egy füves felületet, olvasd el korábbi írásunkat IDE kattintva!