TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Champion WG 20g /15/ III.kat.

Champion WG 20g /15/ III.kat.
Champion WG 20g /15/ III.kat.
A világ egyik legfinomabb szemcseméretű és legtisztább réz-hidroxid-tartalmú készítménye. A réz-oxikloridnál 11-szer nagyobb levélfelület permetezhető le egységnyi termékkel, ezért a nagy lombozatot nevelő kultúrákban, főleg szőlőben ajánljuk.

TECHNOLÓGIAI AJÁNLÁSOK

Minden esetben megelőző jelleggel az előrejelzésre alapozva kell kipermetezni, és az időjárástól, fenológiai fázistól függően 7-14 naponként ismételni.

Szőlőben peronoszpóra ellen virágzás előtt a 20-25 cm-es hajtásállapotnál kell elkezdeni a kezeléseket és a fertőzés erősségétől függően 7-10 naponként ismételni.

Almatermésűekben tűzelhalás ellen 3 kg/ha adagban lemosó permetezéssel. Egyéb betegségek ellen a rézérzékenység figyelembe vételével 2-3 kg/ha. Nem rézérzékeny fázis: a lemosó permetezések ideje és a virágzást megelőző szakasz.

Zöldségfélékben, hüvelyesekben a kezeléseket a betegségek megjelenése előtt kell elkezdeni, és 5-10 naponként a fertőzés erősségétől és az időjárástól függően ismételni.

Burgonyában és cukorrépában a sorzáródástól kezdve célszerű megkezdeni a védekezést.

Csonthéjasokban: őszibarackban tafrinás betegség ellen lemosó jelleggel permetezzünk, legkésőbb rügyfakadáskor fejezzük be. A rezes kezeléseket baktériumos ágelhalás ellen lombhulláskor javasolt elvégezni.

Szilvában, meggyben, cseresznyében levéllyukacsosodás, moníliás betegség és baktériumos ágelhalások ellen a kezeléseket folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint lehet végezni. Kajsziban a rezes permetezéseket pirosbimbós állapot után már nem javasolt folytatni.

A nem említett kultúrák (héjas gyümölcsűek, paprika, paradicsom, uborka) esetében is megelőző jelleggel védekezzünk. Házi felhasználás esetén 0,2-0,3 %-os töménységű permetlével (10 l vízhez 20-30 g Champion- WG) dolgozzunk.

KEVERHETŐSÉG

A Champion- WG jól egészíti ki a szisztémikus blokkban használt felszívódó szerek hatásspektrumát, és egyben csökkenti a rezisztencia kialakulását.

HATÁSSPEKTRUM

Baktériumos és gombabetegségek, kivéve lisztharmat.

HATÁSMECHANIZMUS

A réz II-iont a csírázó spóra veszi fel, majd a toxikus szintig halmozódva pusztítja el azt. E folyamat a spóracsírázás megelőzésére korlátozódik, tehát a növény felületén jelen kell lennie, mielőtt a spórák csírázni kezdenek.

Telefonos szaktanácsadásért keressen minket bátran!

18 éve működő vállalkozás
Vásároljon közvetlenül a gyártótól!
Bankkártyás fizetés a futárnál is!
Saját autós kiszállítás
Várható szállítás :
2024.04.25
További adatok
Raktáron
688 Ft
Adatok
Márka
Kwizda
Azonosító
7562
EAN kód
5998664730003
Cikkszám
12391
Tömeg
20 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek