Előkészítés: A készlet egy fűrészpor alapú szubsztrátot tartalmazó műanyag zacskót tartalmaz. Ha fehér-barna dudorokat látunk, azok a gombaképződés előjelei. Ezekből nőnek ki később a shiitake gombák. Termesztés kezdése: Távolítsuk el a szubsztrátot a műanyag zacskóból, és helyezzük a termesztőkészletet világos helyre (15°C-on), de ne közvetlen napfényre. Várjuk meg, míg a szubsztrát felületének legalább 50%-a barna lesz, ekkor tegyük rá a fedőt.Áztatás: Merítsük a szubsztrátot hideg vízbe 24 órára, és egy nehéz tárggyal tartsuk a víz alatt. Ha már nőnek rajta gombák, az áztatást kihagyhatjuk. Napi gondozás: Az áztatás után helyezzük vissza a szubsztrátot a műanyag tálcába, és naponta legalább egyszer permetezzük, hogy ne száradjon ki. Szüret: A gombák általában egy héten belül kifejlődnek, amikor a kalapjuk 4-8 cm átmérőjű lesz. Miután leszüreteltük őket, a készletnek legalább 15 napos pihenésre van szüksége, lehetőleg egy hűvös, nem túl száraz helyen, például pincében. Újraindítás: A pihenési időszak után ismételjük meg a folyamatot az áztatással kezdve. A termesztőkészletből 5-8 alkalommal is lehet szüretelni 6 hónapon belül.