TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Tulipán trio Deep Velvet / Tulipa Deep Velvet trio

Tulipán trio Deep Velvet / Tulipa Deep Velvet trio
Tulipán trio Deep Velvet / Tulipa Deep Velvet trio
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

Telefonos szaktanácsadásért keressen minket bátran!

18 éve működő vállalkozás
Vásároljon közvetlenül a gyártótól!
Bankkártyás fizetés a futárnál is!
Saját autós kiszállítás
Bővebben
Nincs raktáron
1 250 Ft
Nem vásárolható!
Részletek
Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

A Deep Velvet Trio egy különleges tulipán fajtaválogatás, amely bordó, fehér és rózsaszín színű, egyszerű virágú tulipánfajtákat tartalmaz, melyeknek átlagos kifejlett mérete 40-60 cm.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

A Deep Velvet Trio tulipán fajtaválogatás bordó, rózsaszín és fehér színű, egyszerű virágú tulipánokat tartalmaz, melyeknek átlagos magassága 40-60 cm. Ez a színválogatás bársonyos, romantikus, elegáns hangulatot biztosít, amelyet könnyen társíthat a kertben.

Válasszon hozzá hasonló, nemes hatású tulipánfajtákat. A tulipánokat egészítse ki a jácint Pastel Mix-szel, a tulipánok mögé ültesse a vörös virágú ’Rubra’ császárkoronát! A tulipánok elé válassza a hangulatában hasonló ’Ruby Giant’ krókuszokat, melyeket kis csoportokban ültessen!
Adatok
Márka
Énkertem Kertshop
Várható szállítási idő (külső raktár esetén)
2024.04.30
Azonosító
0
EAN kód
0
Cikkszám
14889
Tömeg
20 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek