TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Ébred a természet, avagy húsvét a kertben

2021.04.05 14:23
Ébred a természet, avagy húsvét a kertben

A húsvéttal együtt megérkezett végre a jó idő is, ami egyet jelent azzal, hogy megkezdődhetnek a kerti munkálatok is. A kerti szezon kezdetén pedig bőven akad teendő, amelyek elvégzését követően jól esik egy kis pihenés is immár a kertben. Mai írásunkban sorra vesszük, hogy milyen feladatokat kell elvégezni tavasszal a kertben, amelyhez minden szükséges eszközt megtalálsz egy helyen az Énkertem.hu webáruházban.

Pótold a tápanyagot!

 

Télen a természet is téli álmot alszik, a tartalékait éli fel, ezért tavasszal pótolni kell a tápanyagot. Így a tavaszi munkálatokat kezdd azzal, hogy fellazítod, felásod a talajt, majd pótold a tápanyagokat. A legideálisabb, ha ilyenkor komposztot juttatsz a földbe, amelyet a szakemberek nem véletlenül neveznek zöld aranynak. Kitűnő talajminőség-javító tulajdonságának köszönhetően a komposzttal kezelt talajban a növények gyorsabban és egészségesebben tudnak fejlődni, arról nem is beszélve, hogy a környezetért is sokat teszel ezzel.

 

 

A gyönyörű gyep tavasszal készül

 

A gyep előkészítését is a kerti szezon kezdetén kell megejteni. Tisztítsd meg alaposan a füvet a lehullott levelektől, száraz gallyaktól, ezután pedig szellőztesd át. Pótold a tápanyagot, illetve, ha szükséges magát a füvet is újravetéssel. Április már tökéletes alkalmas erre, ugyanis a talaj már nem fagyos, és a kellő csapadék is biztosított. A tápanyagpótlásra kiváló megoldás a Biopon kifejezetten gyep számára kifejlesztett növénytápja, amelyben olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a fű növekedését és fejlődését.

 

A fák metszése

 

Ne feledkezz meg a fák és a bokrok metszéséről sem. Ahogyan a fű esetében, a gyümölcsfáknál is a későbbi – nyári, őszi – termés alapja az alapos előkészítés, azaz a metszés. Bár maga a művelet igen egyszerű, érdemes alaposan utánaolvasni, vagy szakembereknél érdeklődni, mert amennyire hasznos és szükséges, ugyanannyit tudsz vele ártani is, ha nem kellő hozzáértéssel végzed el.

 

Ültetés

 

Tavasszal érdemes megkezdeni a virágok és egyéb növények ültetését is. Mivel az utóbbi egy évben sokkal több időt vagyunk kénytelenek otthon tölteni, mint korábban, sokan kis veteményest is kialakítottak már a kertükben. Ha te is közéjük tartozol, akkor kezd el a konyhakerteddel is foglalkozni, amit bőséges terméssel fog meghálálni az év során.

 

Indulhat a grillszezon?

 

A bátrabbak pedig elindíthatják a grillszezont is, hiszen a most a négynapos hétvége remek lehetőség erre is. Da ha mégsem sütsz még, a grillsütőt akkor is takarítsd meg az igazi szezon kezdete előtt. A sütő valószínűleg tavaly ősz óta ott áll, ezért ráfér egy alapos tisztítás, különös tekintettel a grillrácsra. A legegyszerűbb módja ennek az, ha egy szórófejes flakonba almaecetes vizet töltesz, alaposan befújod a rács mindkét oldalát, és így hagyod legalább 10-15 percig. Ezután dörzsöld át, és garantáltan lejön róla minden, ami esetleg rajta maradt még korábbról. Indulhat is a szezon!