TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Hogyan készüljünk a grillszezonra?

2021.05.31 13:35
Hogyan készüljünk a grillszezonra?

Bár úgy tűnik, hogy május utolsó napján nem túl kegyes hozzánk az időjárás, reméljük, hogy a nyár ennél barátságosabb lesz, és lesz lehetőségünk grillezni is. A grillszezonra azonban érdemes már most felkészülni, hogy az első sütést ne árnyékolja be semmi sem. Lássuk, milyen teendőink vannak, és ehhez miket kell beszerezni. Az Énkertem.hu webáruházunkban pedig külön készülünk arra is, hogy a szúnyogok se tudják megzavarni a felhőtlen kerti partyt.

Ezeket feltétlenül végezd el a grillszezon előtt!

Bizonyára tavaly a szezon végén megtisztítva tetted el a grillsütőt, ettől függetlenül a szezon előtt mindenképp nézd át, és végezd el a takarítást is. Hónapokig hozzá sem nyúltál, ráadásul, ha kint tároltad, akkor még az esőnek, szélnek is ki volt téve, ezért egy alapos tisztítás nem maradhat el. Vesd be a hő erejét, a grillrácsok esetében gyakran az is elég. Makacsabb szennyeződések ellen pedig speciális grilltisztítókefét, vagy akár grilltisztító folyadékot is használhatsz. A takarításból pedig ne maradjon ki a grillező hely sem! Akár a teraszon, akár az kertben szoktál sütögetni, az erre kialakított helyet is készítsd fel, és tedd alkalmassá a szezonra.

Nézd át az eszközöket is. Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor grillezni támad kedved, és akkor szembesülsz azzal, hogy a tavalyi szezonban tönkrement ez-az, vagy nincs otthon elegendő brikett, vagy szén. Ezért a takarítás után ellenőrizd, hogy minden eszközöd megvan-e, működőképes-e, és van-e otthon minden, ami egy jó grillpartyhoz elengedhetetlen.



Milyen eszközökre van szükséged?

Először is természetesen egy bevált, működő grillsütőre. Grillsütő választásakor azt érdemes szem előtt tartanod, hogy milyen gyakran és nagyjából hány főre fogsz sütni, és milyen eredményt szeretnél elérni. Ha az igazi, karakteres ízre vágysz, akkor mindenképp faszenes grillt válassz, hiszen ezzel lesz az elkészült hús füstös aromájú. Tudnod kell, hogy ennek használatához kell a legnagyobb rutin, ezért, ha nem ragaszkodsz ehhez az ízhez, kipróbálhatod az elektromos – vagy a gázgrillt is. Ezek beüzemelése sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a faszenes grillé.

Egy jó grillsütő mellé ugyan nincs szükséged számtalan kiegészítőre, mégsem árt, ha néhány elengedhetetlen eszközt beszerzel. Jó szolgálatot tehet egy olajgyűjtő tálca, így sütés közben a zsír odacsöpög, aminek köszönhetően a takarítás lényegesen kevesebb munkával jár. Húslapát és csipesz – ez lehet fém vagy fa – nélkül sem érdemes nekiállni a sütögetésnek. Ezekkel forgatod meg a húst, érdemes tehát legalább egy szettet beszerezni. Kesztyű nélkül ugyan lehet grillezni, ám vele sokkal egyszerűbb megfogni az elkészült ételeket, vagy akár a rácsot is.



Védekezz a hívatlan vendégek ellen!

Megtisztítottad a grillt, minden eszközöd rendben, a húsok bepácolva, kezdődhet is a grillparty! Nyári estéken azonban nem feledkezhetsz meg a szúnyogokról sem. Ezek az apró lények nagyon meg tudják keseríteni az életed, és a legjobb hangulatú kerti partyt is tönkre tudják tenni. Azt viszont nem csodáljuk, hogy nincs kedved a frissen sült húsok és zöldségek mellett valamilyen büdös szúnyogriasztóval befújni magad, ezért kínálunk más megoldást.

Az Énkertem.hu webshopban megvásárolható ThermaCell utántöltő csomag gazdaságos és hosszantartó védelmet nyújt a szúnyoginvázió ellen szinte észrevétlenül.