TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Készüljünk fel az őszre!

2021.09.03 17:54
Készüljünk fel az őszre!

Végrévényesen itt az ősz, ez azonban nem jelenti azt, hogy a kertben ne akadna bőven tennivaló most is. Számos olyan feladatot kell elvégezni ősszel, amit majd tavasszal és nyáron hálának meg a növények, így ne tétlenkedj a hűvösebb idő beköszöntével sem. Mai írásunkban összeszedjük, hogy milyen feladatokat kell elvégezni kora ősszel, az Énkertem.hu webáruházban pedig minden ehhez szükséges eszközt beszerezhetsz.

Mit kell tenni a gyeppel?

A kerttulajdonosok első kérdése ez, hiszen a legtöbb kertben van fű, amely a gondos ápolásnak köszönhetően egész nyáron zöldellt. Ha szeretnéd, hogy a gyep jövőre is a kerted dísze legyen, van néhány dolog, amit ősszel el kell végezned ennek érdekében. Az első a gyepszellőztetés: nyáron bizonyára tapostatok a pázsiton, aminek eredményeként az összetömörödött. Ez hosszabb távon nem tesz jót a fűnek, a gyökere elhalhat, ezért ősszel mindenképp végezd el a gyep szellőztetését, és a talaj lazítását is. Erre érdemes gyepszellőztető gépet bérelned, amellyel lényeges gyorsabb és egyszerűbb a munka.

A másik, amit egész ősszel meg kell tenned: a lehullott falevelek összegereblyézése, valamint a száraz ágak összegyűjtése. Ezt rendszeresen el kell végezned, főleg, ha több lombhullató fa van a kertedben. Érdemes beszerezned egy jó minőségű lombseprűt, hogy könnyebben tudd összeszedni a lehullott leveleket.

Betakarítás

Az ősz nem csupán a lehulló falevelek miatt nyújtja a színek egész kavalkádját, de az ilyenkor beérő zöldségek és gyümölcsök miatt is. Ilyenkor szüretelheted a szőlőt, de őszre érik meg a körte és az alma is, valamint a tök. Ezeket takarítsd be, amint megértek! Érdemes hűvös helyen tárolni, hogy egész télen élvezhesd kerted gyümölcseit.



Öntözés és tápanyagpótlás

A növények gyors nyári fejlődésük során sok tápanyagot használnak fel, így őszre a talaj bizonyára igencsak kimerült, ezért ideje megejteni a tápanyagpótlást is a gyepen és a kert egészében is. Kiválóan alkalmas erre a komposzt, de az Énkertem.hu webáruházban is kapható biotrágya is. A 100%-ig természetes alapanyagokból álló szerves-ásványi trágya elősegíti a talaj termékenységét, és minden kerti növény számára alkalmas, ezért bátran ajánljuk bármilyen kertbe.

Annak ellenére, hogy már nincs kánikula, és elmúltak a nagy nyári hőségek is, az öntözéssel még ne hagyj fel teljesen. Az öntözések számát fokozatosan csökkentheted, de az ilyenkor ültetett fák, bokrok és egyéb növények igénylik a bőséges locsolást, erről ne feledkezz meg.

Ültetés

A kora őszi időszak az egyik legideálisabb az ültetés szempontjából. Ilyenkor nyugodtan ültethetsz fákat, cserjéket, virágokat, sőt, a konyhakertet is feltöltheted. A tavaszi virágok hagymáit is szeptemberben érdemes elültetni, hogy tavasszal már teljes pompájában tudja fogadni az első napsugarakat.



A hideg közeledtével

Akármennyire nem szeretnénk, egyre inkább rövidülnek a nappalok, és a hőmérséklet is csökken. Ezért valószínűleg lassan vége a kerti partiknak, tehát elteheted a kerti bútorokat és a grill felszerelést is, valamint a nyárra a szabadba költöztetett növényeidnek is ideje újra bekerülniük a lakásba. A szobában olyan helyet keress nekik, ahol nincs túl meleg, de bőven éri őket napfény.

Mint látod, ősszel sem fogsz unatkozni a kertben. A szükséges eszközöket megtalálod IDE kattintva, kérdés esetén pedig bátran keresd szakértőinket!