TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Signum WG 0,1 kg III.kat

Signum WG 0,1 kg III.kat
Signum WG 0,1 kg III.kat
A boszkalid hatóanyagának köszönhetően egy rendkívül széles hatásspektrummal rendelkező gombaölő szer, számos zöldség, gyümölcs és dísznövénykultúrában. Megoldást jelent a legtöbb gombabetegség ellen (kivéve a peronoszpóra féléket). A gombák mitokondriális elektrontranszportját gátolja.

Házikertfelhasználás: lásd a leaírásban.

Hatóanyag: 267 g/kg boszkalid 67 g/kg piraklostrobin
Forgalmi kategória: III.
Formuláció: vízben diszpergálható granulátum (WG)
Hatásmechanizmus: szisztémikus (felszívódó)
Kiszerelés: 100 g
Eltarthatóság: 3 év

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Káposztafélékben (brokkoli, kelbimbó, karalábé, karfiol) alternária, mikoszferella és fehersömör ellen, a növényvédő szert preventíven vagy a betegség első tüneteinek megjelenésekor kell kipermetezni. A kezeléseket a fertőzési erősségtől függően 2-3 hetente kell megismételni. Egy vegetációs időszak alatt maximum 2 alkalommal lehet kijuttatni. Dózis: 20 g/10 l víz.

Pasztinákban, tormában, zellerben, sárgarépában és petrezselyemben, lisztharmat, fehérpenész és alternária ellen, a permetezéseket preventíven vagy a betegség első tüneteinek megjelenésekor kell megkezdeni. A kezelést a fertőzési erősségtől függően 7-14 napos fordulóval meg kell ismételni. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen. Dózis: 20 g/10 l víz.

Hónapos retekben és retekben (szabadföldi és hajtatott) alternária ellen, a kezeléseket megelőző jelleggel kell megkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 7-10 nap múlva megismételni. Dózis: 30 g/10 l víz.

Fejes salátában, endíviában, és galambbegysalátában szürkepenész, fehérpenész és rizoktóniás palántadőlés ellen, illetve borsmustárban (rukkola) szürkepenész ellen, a növényvédő szert preventíven ültetés után 1-2 héttel kell kipermetezni. Alkalmazása a meggyökeresedés után vagy fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen. A fertőzési erősségtől függően a kezeléseket 10-14 naponként kell elvégezni. Kétszer lehet kijuttatni, de legalább 14 napnak kell eltelni az utolsó kezelés és a betakarítás között. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen. Dózis: 30 g/10 l víz.

Spárgában (új telepítésnél és beállt állomány kezelésére is) szürkepenész és rozsda ellen, a készítmény szürkepenész és rozsda ellen, 30 g/10 l víz dózisban alkalmazható. A permetezéseket előrejelzésre alapozva, fertőzésveszély esetén kell elvégezni.

Szamócában (szabadföldi és hajtatott) a szürkepenészes rothadás elleni optimális védekezés elérése érdekében preventíven a virágzás kezdetétől - sorkezelés formájában - kell a növényvédő szert kijuttatni (fehér bimbós állapot). A gyümölcsrothadás elleni alkalmazása a virágzat megnyúlásától történjen fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés esetén. A lisztharmat és az antraknózis (Colletotrichum acutatum) elleni védekezéshez a készítményt preventíven a betegség tüneteinek megjelenése előtt kell kijuttatni. A mikoszferellás- és diplokarponos levélfoltosság elleni alkalmazása a harmadik levél kiterülésétől történik fertőzésveszély esetén, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján. A készítmény egy tenyészidőszak alatt maximum egy alkalommal juttatható ki. A szükséges egyéb védekezéseket más hatóanyag csoportba tartozó készítménnyel kell elvégezni. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen. Dózis: 36 g/10 l víz.

Málnában és szederben a vesszőpusztulás (Didymella applanata) és szürkepenész ellen, a készítmény 20 g/10 l víz dózisban juttatható ki. A permetezés fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen.

Bogyósokban (piros-, fekete- és fehér ribiszke, köszméte, áfonya) a permetezéseket előrejelzésre alapozva kell megkezdeni. Drepanopezizás levélfoltosság (a virágbimbók elkülönülésétől) és szürkepenész (az első virágok nyílásától) ellen a készítmény kijuttatása 20 g/10 l víz dózisban fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen. Betakarítás előtti kezelés: A szürkepenész elleni védekezéshez, a permetezést preventíven a virágzás kezdetekor kell elvégezni, és a fertőzés nyomásától függően 7-14 nap múlva megismételni. A köszméte és ribiszke amerikai lisztharmata és levélfoltossága ellen a készítményt preventíven a betegség megjelenése előtt kell kipermetezni. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen. A készítmény egy tenyészidőszak alatt kétszer permetezhető ki. A további kezeléseket más hatóanyagú gombaölő szerrel váltakozva kell a növényvédelmi technológia részeként elvégezni. Betakarítás utáni kezelés: A betakarítás után kijuttatott Signum megvédi a lombozatot a köszméte és ribiszke amerikai lisztharmata és levélfoltossága ellen, ezzel megakadályozva az érés utáni levélhullást és a növényvigor csökkenését, ami kedvezőtlenül befolyásolhatja a rügydifferenciálódást. A növényvédő szert a ribiszke szedése után, a levél öregedése előtt kell kipermetezni.

Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, szilva, őszibarack, sárgabarack, nektarin) a készítményt a moníliás virág- és hajtáspusztulás ellen, virágzás kezdetén és fővirágzásban javasolt kijuttatni. Kijuttatása fakorona- magasságra méterenként számolva 20g/10 l víz. Az alkalmazás lehetséges időpontjai: fehér- és pirosbimbós állapotban, teljes virágzáskor, illetve virágzás végén. Moníliás gyümölcsrothadás és blumeriellás levélfoltosság elleni alkalmazása fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen.

Dísznövényekben (szabadföldi és hajtatott) a készítmény alternáriás betegségek, szürkepenész, fehérpenész és rizoktóniás palántadőlés ellen alkalmazható, 50 cm-es növénymagasságig. A permetezéseket előrejelzésre alapozva kell elvégezni. Dózis: 36 g/10 l víz.

Hajtatott paprikában lisztharmat ellen az első állománykezelés kőzetgyapotos termesztés esetében a kiültetést követő időszakban már szükséges lehet, ezt követően a következő védekezést a fertőzési nyomástól függően 7-14 nap múlva lehet elvégezni. Dózis: 20 g/10 l víz.

Hagymafélékben (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma) alternáriás levélfoltosság és fómás rothadás ellen a permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor célszerű megkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 7-14 nap elteltével megismételni. Dózis: 20 g/10 l víz.

Telefonos szaktanácsadásért keressen minket bátran!

18 éve működő vállalkozás
Vásároljon közvetlenül a gyártótól!
Bankkártyás fizetés a futárnál is!
Saját autós kiszállítás
Várható szállítás :
2024.07.20
További adatok
Utolsó darabok!
8 609 Ft
Adatok
Márka
BASF
Azonosító
7959
EAN kód
5999000320537; 7959
Cikkszám
12425
Tömeg
100 g/db
Csomagajánlatok
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek