TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Gyepszőnyeg

GYEPSZŐNYEGEZÉS VAGY FŰMAGVETÉS?

Szeretne sétálni saját kertjében már a füvesítés napján? Szeretné, hogy frissen elkészült kertjében mire hazaér gyönyörű gyep várja? Akkor Önnek sem kérdés, hogy a nyugaton már régóta általános módszert, a gyepszőnyegezést válassza!

Ha gyepszőnyeget szeretne, kérjen egyedi árajánlatot a pontos négyzetméter és helyszín megjelölésével a következő e-mail címen: sateam@sateam.hu

Amennyiben kérdése van, hívjon minket a 06 23 453 453-as telefonszámon!

Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft

A gyepszőnyeg gondozása

A frissen lerakott gyepszőnyeget azonnal alaposan be kell öntözni úgy, hogy a gyepszőnyeg alsó rétegei és az altalaj is átnedvesedjen.

A leterítés után 2-3 hétig nedvesen kell tartani a gyepet, az időjáráshoz igazított vízmennyiséggel.

Az első fűnyírásra akkor kell, hogy sor kerüljön, amikor a vágási magasság 5-6 cm-es lesz, és a fűszálak elkezdenek megdőlni. A második nyírás 2-3 nappal az első nyírás után történjen.

A leterítés utáni 6. héttel kezdődően a gyepszőnyeget elegendő hetente 2-3-szor öntözni. Nagy kánikulában és szárazságban lehet sűrűbben, akár naponta is.

A leterítés előtt keverjen a talajba kb. 40-50 g/m2 indító műtrágyát. A frissen leterített gyepszőnyegre kb. 4-6 héttel a leterítés után szórjon 35-40g/m2 ún. fejtrágyát.

A műtrágya kiszórása után a gyepet azonnal locsolja meg kb. 10-15 liter/m2 öntözővízzel. A nyári műtrágyázást végezze el legkésőbb augusztus végéig.

Március végén április elején lazítsa meg a gyep felületét, és műtrágyázza 30-50 g/m2 műtrágyával. Április végén szükség esetén gép gyepszellőztetést érdemes végezni. A második műtrágyázást kb. május közepe-végére időzítsük.

Október közepén szórja be 35-40 g/m2 mennyiségű műtrágyával a pázsitot. A hópenész kialakulásának megelőzése érdekében szeptember elején-közepén szellőztesse a gyepfelületet, majd november elején-közepén végezzen gombaölő permetezést. A jól ápolt, lenyírt, egészséges pázsitfelület sokkal ellenállóbb a téli időjárással, és fertőzési lehetőségekkel szemben.

Miért jó befektetés a gyepszőnyeg?

A gyepszőnyegezés az egyetlen megoldás, amellyel a poros udvarra néhány óra alatt üde, zöld pázsitot varázsolhatunk, amely sokáig kertünk dísze marad és ingatlanunk értékét is növeli.

A 3-4 fűfaj 11-13 fajtájából növekedő gyepszőnyeg-kezdeményt 14-18 hónapig a legjobb körülmények között gondozzunk, amíg látványra széppé, dússág fejlődik és a gyökérzete annyira megerősödik, hogy jól viselje a gépesített felvágást, összetekerést, szállítást és leterítést. Így lesz a gyepszőnyegből élő, üde, zöld, tömött és erős gyökerű pázsit.

A „fűiskolában” termelt gyepszőnyeget a földlabdás cserjékhez vagy fákhoz lehetne hasonlítani. A faiskolai nevelés során olyan erős földlabdát képeznek, hogy a fa vagy cserje utána új helyén garantáltan megeredjen. A földlabdás növények vásárlása ma már széles körben elterjedt, és egyre többen ismerik fel a gyepszőnyeg hasonló előnyeit. A gyepszőnyeg telepítés lépéseit betartva az Ön kertjében is akár néhány óra alatt magas minőségű pázsit kerülhet.