TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Mi alapján válasszunk kertépítő szakembert?

2023.02.25 11:46
Mi alapján válasszunk kertépítő szakembert?

Ha profira bíznánk kertünk gondos megtervezését és annak kivitelezését, akkor bizony alaposan végig kell gondolnunk, hogy kit válasszunk ezekre a feladatokra, hiszen fontos, hogy a végeredmény egy számunkra tetsző, egészséges és jól működő kert legyen. Cikkünkben ahhoz adunk tippeket, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő szakembert!

Mit jelent a kertépítés?
Ide tartozhat például a füvesítés, a növények ültetése, de a megfelelő díszburkolat kiválasztása vagy az automata öntözőrendszer telepítése is. Ha van valamilyen saját tervünk, akkor a szakember segítségünkre lehet, hogy melyik növény hol érezné jól magát és hol mutatna a legjobban. Figyel arra, hogy az összkép harmonikus legyen és passzoljon a ház stílusához, javaslatot tehet az esetleges díszvilágítás, medence, kerti tó megfelelő helyére is.

Mi alapján válasszunk kertépítő szakembert? – 5 tipp
1. Referencia
Az első, ami alapján megszűrhetjük a szóba kerülő kertépítő szakembereket, az a referencia, általában valamilyen online felületre felkerülnek a korábbi munkák, tervek, ha azok nem nyerik el tetszésünket, akkor lehet, hogy tovább kell keresgélnünk.

2. Helyszíni szemle
Az árajánlat bekéréséhez és saját terveink megbeszéléséhez szükséges mindenképp egy helyszíni egyeztetés, itt már lényeges az első benyomás és az hogy ötleteink, elképzeléseink egyirányba mutassanak. Fontos lehet az is, hogy mennyire profi a felmérés, feljegyzésre kerülnek-e a méretek, látjuk-e a már ott a beletett kreatív- és szakmai energiát a kertépítő szakemberben. Emellett lényeges lehet, hogy készül-e látványterv, ami alapján könnyebben tudunk választani.

3. Az árajánlat és az ár-érték arány
Ha csak egy csillagászati összeget látunk a felmérés utáni árajánlaton, akkor már az is egy szűrőpont, jó, ha az árajánlat részletes, szerepelnek rajta az elvégzendő munkák, a szükséges eszközök, az alkatrészek és növények díja stb. – ha nem is pontosan, de megközelítőleg. Akkor leszünk elégedettek a költségek megoszlásával, ha azok valóban reálisak, megfelelő az ár-érték arány.

4. Minden egy helyen?
Fontos, hogy minden igényünket előre mondjunk el a szakembernek, mert menet közben kiderülhet, hogy például ő öntözőrendszerek telepítésével nem foglalkozik, holott mi szerettük volna egy ember vagy cég megbízásával letudni az összes kerthez kapcsolódó munkálatot.

5. Vállal-e kiegészítő munkákat?
Abban az esetben, ha a gondozást vagy egyes munkálatokat a jövőben is szeretnénk mással elvégeztetni, akkor szerencsés, ha a megbízott szakember ilyet is vállal vagy cégén belül tud rá kapacitást felszabadítani, szakembert kiszervezni ezekre a feladatokra.
Milyen feladatok jöhetnek ilyenkor szóba?
Például:
növényültetés,
vegyszeres gyomirtás,
kézi gyomlálás,
fűnyírás,
sövénynyírás,
tótisztítás,
gyepszellőztetés,
metszés,
téliesítés (pl. öntözőrendszer),
medencetakarítás és -karbantartás.