TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Itt a tavasz – irány a kert! Készíts biztonságos kertet, ahol nyugodtan játszhat a gyermek

2023.03.10 16:05
Itt a tavasz – irány a kert! Készíts biztonságos kertet, ahol nyugodtan játszhat a gyermek

Természetesen a tavasz beköszöntése nemcsak a természetszerető és hobbikertész embereknek nagy öröm, hanem a család legkisebb tagjait is izgalommal tölti el, hiszen minden gyerek szeret a szabadban lenni. Azonban fontos, hogy a kert biztonságos legyen a család minden tagja számára, cikkünkben adunk néhány tippet, hogy mire érdemes figyelni a kert kialakításakor ha kisgyerek is van a családban!

1. Jól körülhatárolt terek!
Az egyik legegyszerűbb megoldás, hogyha az olyan területek el vannak zárva, amik nem biztonságosak a gyermek számára, tipikusan ilyen a medence széle, a kertitó, de a veszélyesebb, szúrós vagy esetleg mérgező növények környéke. Egy esztétikus kerítés erre tökéletes megoldást nyújt, így nem történik meg a baj, ha néhány pillanatra nem figyelünk oda.
Tipp: Figyeljünk arra is, hogy a megfelelő burkolat legyen lehelyezve az udvar közlekedő részein, fontos a csúszásmentesség!

2. A szórakozásra kijelölt terület meghatározása!
Minden gyermeknek kell az inger, ha nem érzi magáénak a kertet, mert ott nincs egy játék sem, amivel le tudja foglalni magát, akkor biztosan keres magának valami rosszcsontkodni valót. Mindenképp érdemes ezért egy kijelölt kerti területet homokozóval és egyéb játékokkal ellátni, ott sokáig biztonságban elfoglalhatja magát gyermekünk. Jó, ha ez a rész szinte mindenhonnan látható, így pár méterrel távolabbról is rá tudunk lesni, hogy mivel foglalatoskodik gyermekünk.

3. Vonjuk be a tevékenységekbe!
A gyerekek szeretik utánozni a felnőtteket, ez tény, így érdemes bevonni őket is a kerti teendőkbe, ezzel nemcsak értékes időt töltenek a szabad levegőn, de kerti alapismereteik és természetszeretetük is sokat fejlődik. Jó ötlet, ha például van magaságyásunk vagy kis veteményesünk, akkor a gyermekünk is kapjon egy részt belőle, ahol kedvenc zöldségeit tudja megtermeszteni magának – némi segítséggel. Amikor füvet vágunk vagy látjuk, hogy bekapcsol a robotfűnyíró, akkor ő is bekapcsolódhat egy játékfűnyíróval, de akár a komposztálandó növényi részek szállítmányozását is rábízhatjuk.
Szerencsére ma már elérhető rengeteg gyermek kerti szerszám is, amik színesek így tetszeni fognak a kicsiknek, és ami a legfontosabb: könnyűek és biztonságosak, mert az éles részek lekerekítettek – szerezzünk be néhány ilyet, például gereblyét, ásót, lombseprűt! Sőt, fokozhatjuk a lelkesedést, ha külön kertészruha is a rendelkezésre áll! Ezekkel a trükökkel garantáltan a leglelkesebb kiskertészt tudhatjuk majd magunk mellett!